To je to što me zanima!

Zdenka Kovačiček snimala live jazz album u dvorani Lisinski

Dok su velikom dvoranom Lisinski odjekivali taktovi ‘Miljacke’, u maloj je dvorani Zdenka Kovačiček snimala dvostruki live jazz album ‘Zdenka pjeva Ellu i Lelu’
Vidi originalni članak

Dok su velikom dvoranom Lisinski odjekivali taktovi ‘Miljacke’ i ostalih hitova, u maloj dvorani  Zdenka Kovačiček snimala je dvostruki live jazz album nazvan ‘Zdenka pjeva Ellu i Lelu’. Na jednom će CD-u dakle biti pjesme Elle Fitzgerald, a na drugom autorske skladbe jazzerice Lele Kaplowitz, na hrvatskom jeziku. 

Lela je živjela u New Yorku, a njezin je suprug Joe aranžirao te pjesme i preveo ih na hrvatski. Dugo se nisu pisale jazz pjesme na hrvatskom, nakon Miljenka Prohaske i Damira Dičića. Uvijek sam se žalila da nema kompozicija za ženski jazz-vokal i kako su zbog toga pjevačice stalno prisiljene pjevati američke jazz-standarde - kaže Kovačiček.

Na koncertu, ujedno i snimanju live CD-a, Zdenku Kovačiček pratili su Joe Kaplowitz na orguljama, Elvis Penava na gitari i  na bubnjevima. Kao gosti na pozornici su joj se pridružili saksofonist Saša Nestorović, Ramon Reberšak na trubi i Lela Kaplowitz.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • varešak 05.10.2015.

    Imat će mnogo mušterija za taj album.

  • Linz 05.10.2015.

    Hmmm................U velikoj dvorani Lisinski "Sir i kajmak" a u maloj "Kultura" !!!

  • Baldurion 05.10.2015.

    Isss, kad sam vidio ovaj thumbnail mislio sam da je to Rade iz BB kuće oca mi! xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare