Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Zdenka Kovačiček snimala live jazz album u dvorani Lisinski

Dok su velikom dvoranom Lisinski odjekivali taktovi ‘Miljacke’, u maloj je dvorani Zdenka Kovačiček snimala dvostruki live jazz album ‘Zdenka pjeva Ellu i Lelu’

Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
5 komentara

Dok su velikom dvoranom Lisinski odjekivali taktovi ‘Miljacke’ i ostalih hitova, u maloj dvorani  Zdenka Kovačiček snimala je dvostruki live jazz album nazvan ‘Zdenka pjeva Ellu i Lelu’. Na jednom će CD-u dakle biti pjesme Elle Fitzgerald, a na drugom autorske skladbe jazzerice Lele Kaplowitz, na hrvatskom jeziku. 

Lela je živjela u New Yorku, a njezin je suprug Joe aranžirao te pjesme i preveo ih na hrvatski. Dugo se nisu pisale jazz pjesme na hrvatskom, nakon Miljenka Prohaske i Damira Dičića. Uvijek sam se žalila da nema kompozicija za ženski jazz-vokal i kako su zbog toga pjevačice stalno prisiljene pjevati američke jazz-standarde - kaže Kovačiček.

Na koncertu, ujedno i snimanju live CD-a, Zdenku Kovačiček pratili su Joe Kaplowitz na orguljama, Elvis Penava na gitari i  na bubnjevima. Kao gosti na pozornici su joj se pridružili saksofonist Saša Nestorović, Ramon Reberšak na trubi i Lela Kaplowitz.

Naši partneri pišu
Message