To je to što me zanima!

Život su mu obilježile tragedije, a sad je omiljeni u Hollywoodu: 'Novac mi baš ništa ne znači'

Iako često glumi neustrašivog lika, Keanu je holivudska faca s ogromnim srcem koji nesebično dijeli i pomaže onima kojima je potrebno
Vidi originalni članak

Američki glumac Keanu Reeves proslavio je 59. rođendan. Keanu je započeo glumačku karijeru početkom 80-ih godina nakon što se pojavio u ulozi Theodorea Teda Logana u tinejdžerskom filmu 'Bill & Ted's Excellent Adventure'. Zbog svog talenta i netipičnog ponašanja za zvijezdu već godinama je omiljena 'dobrica' Hollywooda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegov život su obilježile tragedije, no glumac je iz svih nedaća izvukao najbolje iz sebe. Kada je Keanu imao 3 godine njegov otac, ovisnik o drogama, napustio je obitelj.

SASTAV DOGSTAR Keanu Reeves se vratio svojoj rock grupi iz 90-ih: Napustio ju je kako bi se posvetio glumi

Njegova majka bila je prisiljena seliti se iz grada u grad i tražiti nove poslove, sve dok se nisu skrasili u Torontu.

Tijekom tog razdoblja Keanu se brinuo za dvije godine mlađu sestru Kim.

- Nismo imali prijatelja za igranje, ali imali smo jedno drugo - rekao je jednom prilikom. 

PRISJETILA SE Priča Kate Beckinsale iz 1993. je dokaz zašto svi vole Keanua...

Kako bi zaradio dovoljno novca za školovanje, radio je u skate-parku i u slobodno vrijeme glumio manje uloge u televizijskim serijama.

Glumac se kasnije borio s gubitkom najboljeg prijatelja, filmskog glumca River Phoenix koji je izgubio život od posljedica predoziranja heroinom. Njegova smrt jako ga je pogodila i trebalo mu je vremena da se oporavi.

AKCIJA I SUPERHEROJI DOMINIRAJU Popularna filmska stranica: Ovo su najbolji filmovi prvog dijela godine. Slažete li se s izborom?

Unatoč svemu Keanu je snimio film 'Brzina', a uloga koja ga je obilježila jest Nea u hit-filmu 'The Matrix'. Nakon snimanja tog filma darovao je zaposlenicima 75 milijuna dolara od vlastitih primanja kako bi nagradio one koji su najviše radili na filmu. 

Slično je napravio i nakon snimanja filma 'John Wick' kad je poklonio kaskaderima satove marke Rolex vrijedne više od 8000 eura. 

- Novac mi ništa ne znači. Imam puno novca, ali želim uživati u životu ne zamarajući se bankovnim računima. Mnogo sam ga donirao i živio jednostavnim životom, uglavnom s koferima u hotelima. Svi znamo da je dobro zdravlje mnogo važnije -  rekao je glumac jednom prilikom.

Osnovao je i zakladu za istraživanje raka. 

Glumac je u sretnoj vezi s umjetnicom Alexandrom Grant (50). Godinama su bili prijatelji, a da su zajedno potvrdili su u studenome 2019. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • sunčana20 26.09.2023.

    svaka čast ugledajte se svi vi iz Holivuda

  • patak Bubi 02.09.2023.

    I ja želim biti prijatelj Keanu Reeves-a.

  • mars7 02.09.2023.

    sretan rodendan keanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare