To je to što me zanima!

Zlatni dečko: Hrvat je glumio s Cruiseom, a ljubio bi Charlize

Marinko Radaković posljednjih osam godina gradi karijeru u Americi. Igrao je za nogometni klub Dinamo, a u SAD-u radi kao model i glumi uz bok Tomu Cruiseu
Vidi originalni članak

Zagrepčanin je zadnju ulogu imao u najnovijem filmu Johnnyja Deppa (51) 'Black Mass'.

Glumio je konobara u čijem se kafiću sastaju korumpirani policajac i ozloglašeni američki gangster Whitey Bugler .

- Nisam imao priliku upoznati Deppa, ali veliki je uspjeh raditi s njim na filmu. U budućnosti bih svakako volio snimati i s drugim holivudskim idolima, a zanimaju me i europski projekti - rekao je Marinko. Glumac je ‘90-ih otišao iz rodnog Zagreba i preselio se u SAD.

- Prilagodba je bila jako teška. Nije bilo lako napustiti obitelj, prijatelje i domovinu koja je tad bila u ratu - kaže glumac. U Zagrebu je trenirao nogomet, a s Alenom Peternacom (43) i Zvonimirom Soldom (47) igrao je u Dinamu. Studirao je pravo, ali ga nikad nije završio. Nakon što se vratio s ratišta, Marinko je otišao u Ameriku, gdje je nastavio nogometnu karijeru. Igrao je za klub South Barons iz New Jerseya.

- Zbog ozljede mi je sportska karijera prisilno završila 1997. - kaže Zagrepčanin. Ni tad nije posustao. Posvetio se učenju i dobio diplomu sveučilišta Massachusetts . Bio je jedan od uspješnijih mladih prodajnih menadžera kad ga je otkrio modni skaut i povezao ga s vodećim agencijama u Americi. Radaković uz modu i glumi.

Pojavio se u filmu 'Noć i dan' s Tomom Cruiseom (52) i Cameron Diaz (42) , a gledali smo ga i u 'Pink Pantheru 2' sa Steveom Martinom (69) . U većini filmova glumio je negativce ili policajce , a kad bi mogao birati, ljubavne scene snimio bi sa Charlize Theron (39) jer je talentirana i lijepa.

- Najviše me se dojmio Peter Stormare , junak serije ‘Crna lista’. Osim što je ugodan, potaknuo me da radim na sebi, težim sve većim ulogama i ne odustajem od snova - rekao je glumac. Dodaje kako još nije ostvario svoj američki san, ali je, kaže, na dobrom putu.

- Jednog dana volio bih se vratiti u Hrvatsku. Obitelj mi je ondje, ali još je rano razmišljati o tome - izjavio je Radaković.

Svestrani Hrvat s holivudskom adresom ima još jednu neostvarenu želju, raditi s Goranom Višnjićem (42) i Radom Šerbedžijom (68) . Prije glume i manekenstva Marinko je radio i kao zaštitar, privatni istražitelj i tjelohranitelj.

- Sva zanimanja kojima sam se bavio obogatila su mi život. Nikad ništa ne radim polovično - kaže Zagrepčanin. Svestranost i markantnost prepoznao je i časopis Cosmopolitan , koji ga je prije četiri godine nominirao za najpoželjnijeg neženju.

- Laska mi ta titula. I dalje sam neženja, vidjet ćemo što me čeka u budućnosti - smije se Marinko, kojeg uspoređuju s Danielom Craigom (47).

- Hrvatski James Bond. To bi bilo zaista super - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Marina1204 08.08.2015.

    Ko' god ode za Ameriku iz Hrvatske, prvo glume s Tom Cruiseom. Jel' to neki obred inicijacije ili ? ;)

  • ojdimidojdimi 07.08.2015.

    nikad čuo za ovog zlatnog dečka....................

  • El Tractor 07.08.2015.

    I ja bih od glave do pete...

Komentiraj...
Vidi sve komentare