To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? Obožavao je filmove, a prvi san je ostvario kad se zaposlio u videoteci s 15

Na početku je glumio u studentskim filmovima redatelja Ivana Livakovića i drugih, prihvaćao je angažmane u sapunicama, a za profesionalni film najprije ga je otkrio Dejan Šorak
Vidi originalni članak

U kinima ga gledamo u crnohumornoj drami "Da li ste vidjeli ovu ženu?" beogradskih filmaša Dušana Zorića i Matije Gluščevića, u kojoj igra sa Ksenijom Marinković, a na Netflixu u filmu "Daleko". Goran Bogdan (42) jedan je od najzaposlenijih hrvatskih glumaca. Glumom se počeo baviti u srednjoškolskim danima jer su ga filmovi osvojili još kao dijete, a s 15 godina radio je u videoteci i to mu je bio prvi ostvareni san.

Na početku je glumio u studentskim filmovima redatelja Ivana Livakovića i drugih, prihvaćao je angažmane u sapunicama, a za profesionalni film najprije ga je otkrio Dejan Šorak, koji mu je dao zapaženu karakternu epizodu u tragikomediji "U zemlji čudesa". Nakon uspjeha u Hrvatskoj počeo je igrati i u stranim filmovima. U francusko-britanskoj krimi seriji "The Last Panthers" (2015.) igrao je ulogu Srbina Milana Čelika, a nakon toga i u trećoj sezoni američke serije "Fargo".

Pamtimo ga kao Mustafu Golubića iz serije "Senke nad Balkanom", a jednu od najboljih uloga ostvario je u filmu "Otac" Srdana Golubovića za koju je bio nominiran za europski Oscar. Osnovao je West Herzegowina Fest koji promovira nove filmove i glazbu, a Bogdan je i rekorder po broju uloga na Pulskom filmskom festivalu. 

SADA IMA I PR AGENCIJU Znaš li tko sam? Zeznuo čuvara državnog pečata pa dobio ideju za popularnu radijsku emisiju

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mudro_slovo 04.04.2023.

    U hrvatskom jeziku nije ispravno reći i pitati "da li" nego je li odnosno glagol u odgovarajućem licu + čestica li, a naslov ovog filma glasi "Jeste li vidjeli ovu ženu?". Kad već prevodite naslov filma, onda je red da ga prevedete potpuno na hrvatski jezik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare