To je to što me zanima!

Zvijezda Igre prijestolja: U srcu će mi zauvijek biti Dubrovnik...

Posebno se sjećam jednog slobodnog dana, kad smo nekoliko kolega i ja unajmili brod te isplovili na pučinu. Cijeli dan smo proveli plivajući i uživajući u suncu, prisjetila se glumica
Vidi originalni članak

Kako je ovog proljeća snimljena zadnja epizoda HBO-ova projekta 'Igra prijestolja' u kojoj je utjelovila lik Daenerys, britanska glumica Emilia Clarke (33) okrenula se novima. Prvi od njih je romantična komedija 'Last Christmas' u kojem igra Hrvaticu. Osim toga, sama je glumica puno vremena provela u Hrvatskoj. Kako kaže, rado se prisjeća tih dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dubrovnik, koji je čarobno mjesto. Posebno se sjećam jednog slobodnog dana, kad smo nekoliko kolega i ja unajmili brod te isplovili na pučinu. Cijeli dan smo proveli plivajući i uživajući u suncu, a navečer smo otišli u konobu i guštali u domaćoj hrani. Taj dan neću nikad zaboraviti, a Dubrovnik će zauvijek ostati u mojem srcu - rekla je Emilia za Gloriju. U Dubrovniku je boravila dok se snimala serija 'Igra prijestolja'. Kaže kako se ne može sjetiti ni jedne hrvatske riječi, sve je zaboravila od tada. 

Emilia sada u filmu redatelja Paula Feiga (57) tumači Katarinu Andrić, koja je devedesetih s roditeljima napustila Hrvatsku i stigla u London. Za priču nije toliko značajno njezino hrvatsko podrijetlo, koliko niz nezgoda koji je dovedu do Toma te njih dvoje tijekom božićnih blagdana započnu romansu. 

NEPREŽALJENA 'IGRA PRIJESTOLJA' Emilia Clarke slavila rođendan u društvu ljubavnika sa seta

Iako više nije nepoznata djevojka iz Londona, Emilia Clarke osjeća neke poveznice s Kata­inom, koja nakon traumatičnog razdoblja ne zna što bi sa sobom - a tako se osjećala i glumica na početku karijere, pogotovo nakon što je 2011. preživjela aneurizmu u mozgu. Svjesna da je mogla umrijeti, Emilia je nakon oporavka pokrenula i aktivirala se u humanitarnoj organizaciji SameYou, koja pomaže mladima nakon ozljeda mozga ili moždanog udara. 

- U doba kad se sve to događalo nisam znala kako bih se s time nosila. Situacija je bila ovakva: dvadeset i dvije su mi godine, dobivam ulogu iz snova i onda se razbolim. Iz današnje perspektive, nevjerojatno mi je to što sam se ja tada najviše bojala da ću izgubiti posao. Da će me netko nazvati i reći da su me maknuli iz priče. Da je sve gotovo. Nisam se bojala da ću umrijeti, nego da će nestati Daenerys. Brinula sam se o potpuno pogrešnim stvarima, no u tim godinama očito nisam mogla sagledati ozbiljnost cijele situacije. Sad imam jasnu sliku - rekla je glumica.

'Last Christmas' je njezin prvi film nakon 'Igre prijestolja'. Emilia želi iskušati nove glumačke vještine, a lik koji tumači poistovjećuje sa sobom u mlađim danima.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • theshitdisturber 01.11.2019.

    da, dubrovnik je najlipši grad na svitu. nema takve ljepote nigdje drugdje. najljepši je od svih gradova ikada u povijesti svijeta. jednostavno čudo kakvom se treba diviti svaki dan!

  • 01.11.2019.

    a da je pitas u kojoj zemlji je dubrovnik,sigurno pojma nema

Komentiraj...
Vidi sve komentare