To je to što me zanima!

A kako dalje? Na čak četiri momčadi možemo u polufinalu

Slovenija, Norveška, Portugal ili čak Mađarska? Hrvatska je pobijedila Njemačku i prošla u polufinale, ali još točno ne znamo na koga ćemo u polufinalu. Donosimo vam raznorazne računice...
Vidi originalni članak

Prvi plan je ostvaren, a to je plasman u polufinale Europskog prvenstva. Bila je to žestoka i napeta bečka noć, koja će nam zauvijek ostati u pamćenju. Veći dio utakmice lovili smo Nijemce koji su u nekim trenucima igrali i preprljavo u obrani, ali ni to im nije pomoglo. Fantastičnom završnicom i na krilima Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića i Marina Šege pobijedili smo Njemačku 25-24 i izborili završnicu u Stockholmu dva kola prije kraja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još su nam preostale utakmice protiv Češke i Španjolske, ali što dalje? Prvo nam je potrebna pobjeda protiv Čeha, a onda ćemo u izravnom dvoboju sa Španjolcima odlučivati o prvom mjestu. 

Naravno, ako budemo prvi, u polufinalu nas čeka nešto lakši protivnik, ali pitanje je je li itko lagan protivnik u polufinalu Eura. Dakle, protiv koga sve Hrvatska može igrati?

DOMAGOJ DUVNJAK: 'Sedmerci? Nisam ih pucao još od Rija, a za nas nema brige...'

Dok se u našoj skupini već skoro sve zna, u drugoj je ipak malo kompliciranija situacija i čak četiri momčadi se mogu plasirati u polufinale, a to su Mađarska, Norveška, Slovenija i Portugal . Tamo su do kraja ostala još tri kola, a više će se znati nakon današnjeg programa. No u ovoj skupini će sve ovisiti o međusobnoj utakmici Portugala i Slovenije.

Dakle, najveći favoriti u toj skupini za prvo mjesto su Norvežani koji danas igraju protiv Švedske. Jedni od domaćina ovog Eura su i dalje bez poraza, a ako pobijede Švedsku i Island, a Slovenci Portugal i Mađarsku, onda će u posljednjem kolu ove dvije reprezentacije odlučivati o prvom mjestu.

ANKETA Pakleni vs Kauboji: Duvnjakova generacija ima što i Balićeva!

Ako pak Portugalci dobiju Slovence i sve preostale utakmice, onda će oni osvojiti drugo mjesto, a Norveškoj će pripasti prvo i u slučaju jednog poraza jer imaju bolji međusobni omjer s Portugalom.

ODLUKA ZA POLUFINALE Červar: Dečki, hoćemo li igrati 7 na 6? Duvnjak i Cindrić: Ne!

Naravno, postoji i još jedna opcija, a to je prolazak Mađarska. Mađari su na turnir došli u dosta podcjenjivačkom sastavu, a onda su uzeli bod Dancima i pobijedili Islanđane te prenijeli dva boda u drugi krug. I oni imaju šanse za prolazak u polufinale, ali ta misija je praktički nemoguća. Dakle, oni u posljednje tri utakmice moraju dobiti još tri reprezentacije koje se bore za završnicu. Ako u preostalim susretima pobijede Slovence, Portugalce i Norvežane, naši susjedi će put Stockholma.

Ponavljamo, sve su ovo kalkulacije i teško je išta reći tri utakmice prije kraja, ali ovo su neke mogućnosti koje Hrvatsku čekaju u polufinalu. Pa tko bi za vas bio najbolji protivnik? Marin Šego bi htio Slovence.

- Volio bih Sloveniju da im vratimo za poraz u utakmici za broncu u Francuskoj - rekao je Šego nakon utakmice protiv Nijemaca

POGLEDAJTE 24 PITANJA S LINOM ČERVAROM: 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • biberrr 20.01.2020.

    Finale će vjerojatno biti Hrvatska-Španjolska! Naša grupa je bila grupa smrti, jedna velika Njemačka je tu eliminirana. U ovoj drugoj su najjači Norvežani,ali ipak je to slabija ekioa od Njemačke.

  • Antonio1994 19.01.2020.

    Možda bi bilo pametno da i mi kalkuliramo kao prije Francuzi i osvoje zlato na kraju, da idemo u polufinale s reprezentacijom koja nam po svemu najviše odgovara, pa u finalu se potući pa šta bude.. A ne kao prija davat izjave:Mi smo dobri, jaki nije bitno s kim igramo pa ih podcijenio i idemo kući

  • Rakinator 19.01.2020.

    Kalkulacije su nam se uvijek obile o glavu. Sada se fokusirati na Češku i Španjolsku da pobijedimo obje bacit se naglavu kak se kaže. Nema kalkulacija. Idemo do kraja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare