To je to što me zanima!

Agnelli predstavlja novi projekt Superlige?! Čeferin: Dosta mi je!

Predsjednika Juventusa Andreu Agnellija već su, zbog povratka ideje o stvaranju Superlige, nazvali 'nogometnim Putinom', a Čeferin tvrdi: Ako budu igrali to, neće igrati ništa pod okriljem Uefe...
Vidi originalni članak

Ideja o stvaranju moćne Superlige u nogometnom svijetu neslavno je propala prošle godine, no tri nogometna velikana i dalje ne odustaju od tog projekta. Čelnici Juventusa, Real Madrida i Barcelone još uvijek razmišljaju o toj ideju koju bi ovih dana u javnosti trebao prezentirati predsjednik Juventusa Andrea Agnelli.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, originalna zamisao bila je stvaranje lige od 20 najbogatijih klubova Europe, ali su engleski predstavnici (Arsenal, Chelsea, Man. City, Man. United i Tottenham) prvi odustali od te ideje, dok velikani poput PSG-a i Bayerna nisu željeli ni biti uključni u tu priču. Ubrzo su od te priče odustali Atletico Madrid, Milan i Inter, dok su Juventus, Real Madrid i Barcelona odlučili pričekati "bolje dane". Koje su, po njihovom mišljenju, i dočekali.

Cijela je priča stigla i do predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina koji je još jednom prilično oštro napao ideju o stvaranju nogometnog natjecanja "za odabrane".

- Ljudi koji pričaju o nekakvoj vrsti Superlige ne pričaju o nogometu, a dosta mi je tog nenogometnog projekta. Prvo su s tom idejom krenuli za vrijeme pandemije, a sada o tome ponovo raspravljaju za vrijeme rata u Ukrajini. To dovoljno govori o tim ljudima, oni žive u nekom paralelnom svijetu - poručio je Aleksandar Čeferin, pa dodao:

DAMIR SKOMINA Slovenski sudac ne podržava odluku Fife o suspenziji Rusije: Ne slažem se s ratom, ali...

- Svi danas pomažemo ljudima u ovoj teškoj situaciji, a oni se opet bave ovim projektom. To je glupost i toga su svi svjesni. Uostalom, jedan od glavnih zagovaratelja te ideje me nazvao i ispričao se zbog cjelokupne situacije, a sada opet kreću s istim namjerama. Dosta je!

Aleksandar Čeferin tim se riječima dotakao predsjednika Juventusa Andree Agnellija koji bi ovih dana opet trebao nogometnoj javnosti predstaviti projekt stvaranja nogometne Superlige. Samo, ovoga puta bez Engleza, sasvim sigurno bez Bayerna i PSG-a, pa će i cijela priča opet biti na vrlo klimavim nogama. Zanimljivo, po raznim forumima Angellija već nazivaju i "nogometnim Putinom".

- Neka oni igraju svoje natjecanje, to im nitko od nas ne brani. Ali, onda neće nastupati u bilo kakvom natjecanju pod okriljem Uefe, to im je valjda svima jasno - završio je Čeferin.

U ODBOJCI Nove sankcije za Ruse: Oduzeli su im domaćinstvo SP-a... POGLEDAJTE VIDEO Sramotna koreografija Delija: Razvili groblje ukrajinskih boja

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Space Burek 03.03.2022.

    Laporta je obećao da će oko Super lige biti referendum a to navijači sigurno neće podržati. Tako da se na Barcu ne treba računati u Super ligi... pogotovo nakon ovog brzog povratka na dobre rezultate sa dolaskom Xavia.

  • JMH 03.03.2022.

    Pametno odigrano, svima puca ona stvar sad oce li bit Superlige ili ne, jer se trenutno boje za zivot..

  • skenderbeu___dinamo 03.03.2022.

    Podrška Superligi. Vrhunski nogomet a ne propala liga prvaka gdje se unaprijed znaju polufinalisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare