Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nove sankcije za Ruse: Oduzeli su im domaćinstvo SP-a...

Nove sankcije za Ruse: Oduzeli su im domaćinstvo SP-a...

Upravni odbor FIVB-a došao je do zaključka da bi bilo nemoguće organizirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zbog toga je odlučeno da se oduzme domaćinstvo, objavili su

VIDEO

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) oduzela je Rusiji organizaciju Svjetskog prvenstva za odbojkaše zbog agresije na Ukrajinu.

Pokretanje videa...

Harkiv VIDEO

Svjetsko odbojkaško prvenstvo u Rusiji je trebalo biti održano u kolovozu i rujnu, ali je, kako se navodi u priopćenju, "preseljeno" iz Rusije. I to je veliki udarac za Ruse obzirom da su samo za ovo natjecanje izgradili nekoliko novih dvorana. A uz to bi bili i jedni od favorita za medalju. U Tokiju su u finalu izgubili od Francuske pa se okitili srebrom.

- Upravni odbor FIVB-a došao je do zaključka da bi bilo nemoguće organizirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zbog toga je odlučeno da se oduzme domaćinstvo - navode iz FIVB-a.

Olimpijske pobjednici Francuzi i svjetski prvaci Poljaci prošlog su vikenda objavili da namjeravaju bojkotirati ovaj događaj ako se održi u Rusiji. Nova zemlja domaćin bit će objavljen naknadno.

To je samo nastavak sankcija koje su uslijedile za ruski sport nakon napada Rusije na Ukrajinu. Fifa je izbacila rusku nogometnu reprezentaciju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te ju suspendirala do daljnjega, a isto je napravila i Uefa koja je ujedno zabranila nastup svim ruskim klubovima pod svojim okriljem.

To ujedno znači kako je Spartak Moskva završila svoj nastup u Europskoj ligi gdje je trebala igrati protiv Leipziga. Njemački klub je tako izravno prošao u četvrtfinale.

No, ni to nije sve. Euroliga je također do daljnjega suspendirala Zenit, Uniks i CSKA, a to se posebno odrazilo na ruskog prvaka koji je ostao bez nekoliko važnih igrača zbog rata u Ukrajini. Ruski klubovi neće više nastupati ni u rukometnoj Ligi prvaka, vjerojatno će ostati i bez teniskih turnira, a postoji mogućnost da se zabrane nastupi svim ruskim i bjeloruskim sportašima u svim sportovima. To je i predložio Međunarodni olimpijski odbor. Najviše bi se to osjetilo u tenisu gdje je Danil Medvedev s vrha svrgnuo Novaka Đokovića i prvi put skočio na prvo mjesto ATP ljestvice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli