To je to što me zanima!

Ako Uefa izbaci Grke, mi ćemo imati dva kluba u Ligi prvaka?!

Najavljuje se 'nogometni Grexit' i grčka vlada je spremna izbaciti grčke klubove iz europskih natjecanja kao i reprezentaciju iz kvalifikacija za Euro 2020. te iz novoosnovane Lige nacija. Tu bi profitirala Hrvatska
Vidi originalni članak

Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula nogometno prvenstvo nakon kaosa u Solunu na utakmici između PAOK-a i AEK-a kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis ušao na teren s pištoljem za pojasom kako bi se obračunao sa sucem koji je poništio gol njegovom klubu.

GAZDA PAOK-A Tko je 'revolveraš' zbog kojeg je prekinuto grčko prvenstvo?

U cijelu situaciju uplela se politika, a Uefa baš to strogo zabranjuje. Najavljuje se 'nogometni Grexit' i grčka vlada je spremna izbaciti grčke klubove iz europskih natjecanja kao i reprezentaciju iz kvalifikacija za Euro 2020 te iz novoosnovane Lige nacija.

Ukoliko se to ostvari, naš savez bi skočio za jedno mjesto te dohvatio 15. poziciju koja donosi dva predstavnika u Ligi prvaka.

Zemlje plasirane iza nas poput Danske, Izraela, Cipra i Rumunjske, poput Hrvatske, nemaju više predstavnika u Uefinim natjecanjima. To znači da nas nitko ne može prestići!

Ako Grci ne srede situaciju, Hrvatska će sljedećeg ljeta u kvalifikacijama imati dva kluba. Prvaka koji bi počinjao u drugom pretkolu ždrijeba za prvake i doprvaka države koji bi također kretao iz iste faze, ali u dijelu ždrijeba za neprvake. 

Podsjećamo, kaos u Grčkoj prisutan je u svim strukturama. Grčka javnost traži ostavku ministra sporta Vassiliadisa, no on je odbacio tvrdnje kako je država činila pogreške.

- Ukoliko se ne stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog nogometa. Nećemo riskirati javni red i sigurnost. Možemo napraviti 'Grexit', nije me briga. Država je odlučila ići do kraja. Svi moraju prihvatiti kazne, čak i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost - rekao je Vassiliadis.

Hrvatska je jednom u povijesti imala dva kluba u najelitnijem natjecanju, 1999. godine Dinamo je kao prvak u zadnjem pretkolu izbacio MTK i ušao u skupinu, dok je doprvak Rijeka u 2. pretkolu ispala od Partizana ukupno s 1:6.

Prema svemu sudeći, Dinamo i Hajduk, bez obzira na rasplet HNL-a do kraja, mogli bi zaigrat u Ligi prvaka.

Makar i u kvalifikacijama istih...

Idi na 24sata

Komentari 58

  • PredragKišurek 14.03.2018.

    Nama pomoci moš moisliti.

  • mauro3 13.03.2018.

    Ma sta dinamo i hajduk sta ako Rijeka bude na kraju 2 sta ce hajduk ici umjesto nje kakav je to tekst novinaru

  • volimpršut 13.03.2018.

    Nemamo mi što tražiti u elitnom društvu..Ne samo u nogometu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare