To je to što me zanima!

Amerikanka naljutila Engleze: Kakva provokacija, ovo je rat!

U polufinalu SP-a nogometašice SAD-a pobijedile su Englesku 2-1, a Alex Morgan je nakon što je zabila gol, slavila gestikulirajući ispijanje čaja. Što je uvrijedilo Engleskinje, a Hilary Clinton ju je branila
Vidi originalni članak

Nakon poraza nogometašica Engleske od SAD-a 2-1 u polufinalu Svjetskog prvenstva, Enleze je naljutila jedna od najboljih američkih nogometašica Alex Morgan. 

Ona je zabila pobjedonosni gol u 39. minuti, nakon čega se Engleska nije uspjela više vratiti u borbu za produžetke i mogući finale. Taj je pogodak Morgan proslavila simulirajući ispijanje čaja, jedne od najčešćih asocijacija uz Englesku. Taj je potez postao vruća tema svjetskih medija, a čak je i punio naslovnice engleskih medija. 

Neki smatraju da je Morgan provocirala Engleze i vrijeđala njihovu tradiciju, a drugi je brane jer misle da je gestom odala počast poznatoj bostonskoj čajanci, dok treća strana govori da se samo radi o proslavi rođendana te nogometašice. Ona je na dan utakmice napunila 30 godina.

Potez je toliko uzburkao javnost da se uključio i u Engleskoj poznati voditelj Piers Morgan, koji je ovaj čin nazvao "objavom rata".

Američka javnost, naravno, brani svoju nogometašicu i finalisticu SP-a. Tako je u njezinu obranu stala i bivša prva dama SAD-a te predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton, koja je napisala kako je ekipa zaslužila taj čaj. Morgan je ipak odlučila sačuvati svoju tajnu, te nije htjela otkriti razlog takve proslave.

– Zadržat ću to za sebe – rekla je Morgan. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • nikolalaaa 03.07.2019.

    Kraljica

  • rođo101 03.07.2019.

    nedaj bože da su igrali protiv srbije,ovo bi vjerojatno bilo okarakterizirano kao nekakav prikriveni ustaški pozdrav.

  • 03.07.2019.

    malo se zezala

Komentiraj...
Vidi sve komentare