To je to što me zanima!

ANKETA Ovo je sastav Hrvatske za Brazil! Recite nam što mislite

Ako itko može smućkati recept za rušenje Brazila, to je onda Zlatko Dalić. Ispisao je povijest hrvatskog nogometa osvojivši srebro prije četiri godine u Rusiji. Sada je na korak od novog čuda
Vidi originalni članak

Dok su igrači odrađivali posljednji trening, izbornik Zlatko Dalić sjedio je na klupi. Zamišljen i zaokupiran svojim mislima, mozgao je. Prije četiri godine zaustavio je velikog Lea Messija, ali kako protiv brazilskog svemirskog broda? Kako zaustaviti Neymara, s kojim sastavom suprotstaviti se Brazilu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako itko može smućkati taj recept, to je onda Zlatko Dalić. Ispisao je povijest hrvatskog nogometa osvojivši srebro prije četiri godine u Rusiji. Sada je na korak od novog čuda. Ipak, do toga ga dijeli teška prepreka. No, Hrvatska je viceprvak svijeta, ne Brazil. Izgledaju moćno, ali imamo i mi svoje adute.

A koji su to? Hrvatska će krenuti u formaciji s četiri igrača u zadnjoj liniji, u već standardnoj postavi Juranović, Lovren, Gvardiol i Sosa, u sredini će biti trojac Brozović, Kovačić, Modrić, lijevo Perišić, desno Vlašić, a na centarforu Andrej Kramarić. Pomalo iznenađujuće, ali logično rješenje.

Andrej Kramarić je krenuo na toj poziciji protiv Maroka pa su se u preostalim utakmicama mijenjali Livaja i Petković. I dok je javnost diskutirala tko od njih dvojice treba krenuti od prve minute, je li možda rješenje i Budimir, izbornik se odlučio ipak za Kramu.

Igrači su izmoreni, svjestan je toga Dalić pa je jedna od ideja bila da utakmicu započne Budimir. On bi trebao trčati cijelo vrijeme i raditi pritisak na zadnju Brazilovu liniju, kako Brazilci ne bi mogli razviti igru. No nakon zadnjeg treninga, bliži je sastavu Andrej Kramarić, strijelac dva gola protiv Kanade. 

Andrej Kramarić je odigrao vrlo dobar turnir, no ne snalazi se baš na toj poziciji centarfora. Jednostavno, protiv Maroka nije mogao doći do lopte. A takvi smo bezopasni. A to opet nije opcija. Srpska taktika, čuvati svoj gol, a protivnički ne napadati, također nije dobro rješenje. Naši su već na izmaku snaga, a braniti se 120 minuta protiv Brazila i ne primiti gol, bilo bi svjetsko čudo.

No, Krama je zabio dva krasna gola, tri ako gledamo poništeni, tehnički je bolji od Budimira i mogao bi početi na toj poziciji, koju je igrao protiv Maroka. Jer, u toj utakmici, ako se sjećate, Maroko nam praktički nije stvorio niti jednu šansu. Andrej ima lucidnost i potez s kojim može riješiti utakmicu. I to je ono na što Dalić cilja.

A pitamo vas. Slažete li se s Dalićevim izborom i je li ovo postava kojom možemo srušiti Brazil?

 

POGLEDAJTE VIDEO: BAKA KOJA JE DONIJELA SREĆU VATRENIMA

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Antitovar * *_316 09.12.2022.

    Mislim da perisic,vlasic,pasalic,levaja i juranovic nemaju kaj delati u Hrvatskoj repki.

  • Lee-mar 09.12.2022.

    pustite Dinamo i Hajduk fore, ali Vlašić je kao nizozemac Van Forme 🤦 već dvije sezone ne igra ništa, a sad smo na onim slikama sa plaže u Kataru vidjeli i zašto. Pa ne može si jedan igrač koji igra na takvom nivou dozvolit takvu drobinu 😶 nije sporno da je dobar igrač, ali mora poraditi na sebi. Ako ga je išta krasilo to je bila fizička sprema, aki što mu se sad dogodilo!!???

  • croarmy47 09.12.2022.

    Dalicu, najveci promasaj je Kramaric kao devetka, zati, Vlasic na desnom krilu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare