Obavijesti

Sport

Komentari 72

ANKETA Ovo je sastav Hrvatske za Brazil! Recite nam što mislite

ANKETA Ovo je sastav Hrvatske za Brazil! Recite nam što mislite

Ako itko može smućkati recept za rušenje Brazila, to je onda Zlatko Dalić. Ispisao je povijest hrvatskog nogometa osvojivši srebro prije četiri godine u Rusiji. Sada je na korak od novog čuda

VIDEO

Dok su igrači odrađivali posljednji trening, izbornik Zlatko Dalić sjedio je na klupi. Zamišljen i zaokupiran svojim mislima, mozgao je. Prije četiri godine zaustavio je velikog Lea Messija, ali kako protiv brazilskog svemirskog broda? Kako zaustaviti Neymara, s kojim sastavom suprotstaviti se Brazilu?

Pokretanje videa...

video vijesti 8-12-2022 01:33

Ako itko može smućkati taj recept, to je onda Zlatko Dalić. Ispisao je povijest hrvatskog nogometa osvojivši srebro prije četiri godine u Rusiji. Sada je na korak od novog čuda. Ipak, do toga ga dijeli teška prepreka. No, Hrvatska je viceprvak svijeta, ne Brazil. Izgledaju moćno, ali imamo i mi svoje adute.

A koji su to? Hrvatska će krenuti u formaciji s četiri igrača u zadnjoj liniji, u već standardnoj postavi Juranović, Lovren, Gvardiol i Sosa, u sredini će biti trojac Brozović, Kovačić, Modrić, lijevo Perišić, desno Vlašić, a na centarforu Andrej Kramarić. Pomalo iznenađujuće, ali logično rješenje.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium

Andrej Kramarić je krenuo na toj poziciji protiv Maroka pa su se u preostalim utakmicama mijenjali Livaja i Petković. I dok je javnost diskutirala tko od njih dvojice treba krenuti od prve minute, je li možda rješenje i Budimir, izbornik se odlučio ipak za Kramu.

Igrači su izmoreni, svjestan je toga Dalić pa je jedna od ideja bila da utakmicu započne Budimir. On bi trebao trčati cijelo vrijeme i raditi pritisak na zadnju Brazilovu liniju, kako Brazilci ne bi mogli razviti igru. No nakon zadnjeg treninga, bliži je sastavu Andrej Kramarić, strijelac dva gola protiv Kanade. 

KATAR 2022 - Livaković odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Andrej Kramarić je odigrao vrlo dobar turnir, no ne snalazi se baš na toj poziciji centarfora. Jednostavno, protiv Maroka nije mogao doći do lopte. A takvi smo bezopasni. A to opet nije opcija. Srpska taktika, čuvati svoj gol, a protivnički ne napadati, također nije dobro rješenje. Naši su već na izmaku snaga, a braniti se 120 minuta protiv Brazila i ne primiti gol, bilo bi svjetsko čudo.

No, Krama je zabio dva krasna gola, tri ako gledamo poništeni, tehnički je bolji od Budimira i mogao bi početi na toj poziciji, koju je igrao protiv Maroka. Jer, u toj utakmici, ako se sjećate, Maroko nam praktički nije stvorio niti jednu šansu. Andrej ima lucidnost i potez s kojim može riješiti utakmicu. I to je ono na što Dalić cilja.

A pitamo vas. Slažete li se s Dalićevim izborom i je li ovo postava kojom možemo srušiti Brazil?

 

POGLEDAJTE VIDEO: BAKA KOJA JE DONIJELA SREĆU VATRENIMA

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome