To je to što me zanima!

Arsenal se želi iskupiti: Nije dobio United skoro tri godine

Nogometaši Arsenala i Manchester Uniteda htjet će zaboraviti protekli vikend te se iskupiti za kiks protiv Liverpooola, odnosno Fulhama, večeras na Emiratesu (20.45)
Vidi originalni članak

U Premiershipu nema stanke ni za vrijeme radnog tjedna pa tako ni večerašnji protivnici na Emiratesu trebaju prestati žalovati zbog kikseva prošlog vikenda. U sjevernom Londonu večeras od 20.45 u sklopu 26. kola sastaju se Arsenal i Manchester United, koji, za razliku od prošlih sezona, se neće međusobno boriti za naslov.

Obje momčadi u današnji derbi ulaze poprilično rastreseni uslijed loših rezultata proteklog vikenda te će se u izravnom okršaju Wengera i Moyesa htjeti iskupiti svojim navijačima.

'Topnici' su prepustili Chelseaju vrh Premiershipa katastrofalnim porazom od Liverpoola na Anfieldu u subotu. Wengerovi igrači nisu se ni snašli, a već nakon 20 minuta gubili su 4-0. Taj porazni podatak unosi zrno sumnje u sigurnost Arsenalove obrane uoči Uniteda, protiv kojeg nema dobar omjer.

- To je bila nesreća. Ne smijemo zaboraviti na sve dobro što smo dosad napravili. Imali smo 10 utakmica bez poraza, svi su hvalili obranu... Uvjeren sam da će moji igrači odgovoriti kako treba - rekao je Arsene Wenger.

Naime, Londončani nisu pobijedili u pet posljednjih međusobnih okršaja, a zadnja pobjeda stigla je prije gotovo tri godine, 1. svibnja 2011. kad je na Emiratesu 1-0 slavlje donio Ramsey. A večeras je upravo prava prilika da domaćin prekine negativan niz protiv 'crvenih vragova', koji igraju najlošiju sezonu od kad je Premier lige. 

Još jedan debakl u nizu, domaći remi protiv posljednjeplasiranog Fulhama, još više je Moyesovu momčad udaljio od Europe. No iako su protiv Arsenala pobijedili u 10 od posljednjih 13 utakmica, na Emiratesu ove sezone nitko nije prolazio dobro. Osim Aston Ville, koja je na početku nanijela jedini domaći poraz 'topnicima', dok su u posljednjih osam prvenstvenih utakmica primili samo jedan gol.

- Dobra smo momčad i nadam se da ćemo to večeras pokazati - rekao je trener Uniteda David Moyes, koji će se uzdati u Robina van Persieja, koji je zabio svojem bivšem klubu u sve tri posljednje utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • glazbenik1 12.02.2014.

    nadam se da ce united dobiti, ne zbog navijanja nego pohlepe, tuzite me, igrao sam kladionicu

  • armada20 12.02.2014.

    Idemo Arsenal,samo da ova gamad ne osvoje (Chelsea i City)

  • Dome #7 12.02.2014.

    Arsenal F.C. Gooooooooooooo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare