Obavijesti

Sport

Komentari 102

Arsenal se želi iskupiti: Nije dobio United skoro tri godine

Arsenal se želi iskupiti: Nije dobio United skoro tri godine
3

Nogometaši Arsenala i Manchester Uniteda htjet će zaboraviti protekli vikend te se iskupiti za kiks protiv Liverpooola, odnosno Fulhama, večeras na Emiratesu (20.45)

VIDEO

U Premiershipu nema stanke ni za vrijeme radnog tjedna pa tako ni večerašnji protivnici na Emiratesu trebaju prestati žalovati zbog kikseva prošlog vikenda. U sjevernom Londonu večeras od 20.45 u sklopu 26. kola sastaju se Arsenal i Manchester United, koji, za razliku od prošlih sezona, se neće međusobno boriti za naslov.

Obje momčadi u današnji derbi ulaze poprilično rastreseni uslijed loših rezultata proteklog vikenda te će se u izravnom okršaju Wengera i Moyesa htjeti iskupiti svojim navijačima.

'Topnici' su prepustili Chelseaju vrh Premiershipa katastrofalnim porazom od Liverpoola na Anfieldu u subotu. Wengerovi igrači nisu se ni snašli, a već nakon 20 minuta gubili su 4-0. Taj porazni podatak unosi zrno sumnje u sigurnost Arsenalove obrane uoči Uniteda, protiv kojeg nema dobar omjer.

- To je bila nesreća. Ne smijemo zaboraviti na sve dobro što smo dosad napravili. Imali smo 10 utakmica bez poraza, svi su hvalili obranu... Uvjeren sam da će moji igrači odgovoriti kako treba - rekao je Arsene Wenger.

Naime, Londončani nisu pobijedili u pet posljednjih međusobnih okršaja, a zadnja pobjeda stigla je prije gotovo tri godine, 1. svibnja 2011. kad je na Emiratesu 1-0 slavlje donio Ramsey. A večeras je upravo prava prilika da domaćin prekine negativan niz protiv 'crvenih vragova', koji igraju najlošiju sezonu od kad je Premier lige. 

Još jedan debakl u nizu, domaći remi protiv posljednjeplasiranog Fulhama, još više je Moyesovu momčad udaljio od Europe. No iako su protiv Arsenala pobijedili u 10 od posljednjih 13 utakmica, na Emiratesu ove sezone nitko nije prolazio dobro. Osim Aston Ville, koja je na početku nanijela jedini domaći poraz 'topnicima', dok su u posljednjih osam prvenstvenih utakmica primili samo jedan gol.

- Dobra smo momčad i nadam se da ćemo to večeras pokazati - rekao je trener Uniteda David Moyes, koji će se uzdati u Robina van Persieja, koji je zabio svojem bivšem klubu u sve tri posljednje utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"