To je to što me zanima!

Astana favorit na kladionici, no povijest nas uči, modri ne gube

Dinamo protiv momčadi iz država bivšeg SSSR-a, izuzmemo li Rusiju i Ukrajinu, u gostima ima sjajan skor. Od 10 utakmica šest puta su 'modri' slavili u gostima te imaju četiri remija
Vidi originalni članak

Umjetna trava, superbrzi travnjak, lijep novi stadion, solidna momčad i 'špijuni' koji dobro poznaju Dinamo. Astana je u maksimirskim prostorijama dočekana s velikim oprezom, Bjelica i njegovi suradnici detaljno su se pripremili za vrlo dobrog protivnika koji predvodi bivša Dinamova želja Marin Tomasov. Osim jednog detalja, dva igrača koja bi itekako mogla pomoći u lovu na play-off Lige prvaka ostala su u Zagrebu. 

Filip Benković navodno završava transfer, a Armin Hodžić - ima problema s putovnicom. Nevjerojatno, no istinito, Arminova putovnica nije adekvatna za put u Kazahstan, u Dinamu su to prekasno shvatili i 'modri' napadač zbog ovog propusta propušta prvu utakmicu s Astanom.

Astana favorit za kladionice...

Iako su u Dinamu poprilično uvjereni da će proći Astanu, pa čak i napraviti velik dio posla već u prvoj utakmici (16:00, ArenaSport 1), po kladionicama današnji je domaćin favorit. Na Astanu je koeficijen 2,20, dok je na pobjedu Dinama u prvoj utakmici velikih 3,80. Spomenuli smo već, domaći Astanin travnjak izuzetno je brz i neki naši sugovornici koji su dobro upoznati s uvjetima kazahstanskog prvaka tvrde da se teško naviknuti na njega.

Povijest nas uči - Dinamo ne gubi

No, bez obzira što kažu kladionice, gledajući malo u povijest, Dinamo ne bi trebao biti autsajder u današnjem susretu. Baš naprotiv, 'modri' imaju itekako pozitivan skor s momčadima iz država bivšeg SSSR-a, izuzmemo li Rusiju i Ukrajinu. Iz deset gostovanja u Estoniji, Litvi, Gruziji, Moldaviji, Armeniji i Azerbajdžanu Dinamo ima šest pobjeda, niti jedan poraz i četiri remija. Uz to 'modri' su samo jednom ispali, i to od Šerifa 2010., a i tada je oba puta bilo 1-1.

Dinamove gostujuće utakmice protiv momčadi iz bivšeg SSSR-a

  • Estonija: Flora 1-0
  • Litva: Ekranas 4-1 i Žalgiris 2-0
  • Gruzija: Dinamo Tbilisi 1-0
  • Moldavija: Šerif 1-0, 3-0, 1-1
  • Armenija: Pjunik 0-0
  • Azerbajdžan: Hazar 1-1, Neftči 0-0
Idi na 24sata

Komentari 33

  • RoDo_2 07.08.2018.

    Dinamooo gaziii astanuu ta astana su totalni amateri nez dali je netko gledao njih, ali ono je tako loš nogomet da je to strasno.

  • Mthesecond 07.08.2018.

    Dinamo nažalost samo sreća može spasiti :)) Ne vidim kako tu mogu izvući pozitivan rezultat...Astana je preozbiljna momčad,čvrsta ekipa koja ima glavu i rep,ništa ne prepuštaju slučaju i Dinamo je preslab,pretanak da bi im se mogao suprostaviti...Pokušati se obraniti,nekako sačuvati rezultat pa što Bog da,koliko ovi daju :))

  • TamnaZvijezda 07.08.2018.

    Haha! Sad nam "serviraju", kako Dinamo igra protiv, "super jakog" kluba, pa ako Dinamo pobijedi, onda hvali nikad kraja. Prava istina je, još ovaj krug Dinamo, može pobijediti, zatim nastavlja za "EU" ligu, a svi ostali ispadaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare