To je to što me zanima!

Atraktivni Riječanin poziva na zadnji turnir odbojke na pijesku

U zagrebačkom Vrapču igra se posljednji turnir Prvenstva Hrvatske od 6. do 8. rujna. Među najboljim hrvatskim odbojkašima je i Josip Pribanić, zgodni Riječanin koji se odbojkom na pijesku počeo baviti nakon plivanja
Vidi originalni članak

Novi odbojkaški tereni u zagrebačkom Vrapču ugostit će od 6. do 8. rujna ljubitelje odbojke na pijesku. Igra se posljednji turnir Prvenstva Hrvatske, a jedna od zvijezda je atraktivni Riječanin Josip Pribanić (24). 

- Trenirao sam plivanje 10 godina pa prešao na odbojku. Za plivanje sam bio talentiran, i moji roditelji su se time bavili, ali sam tada bio jako lijen. U početku sam bio antitalent, ali sam kroz odbojku na pijesku razvio radnu etiku, počeo odgovorno i puno trenirati jer sam htio dokazati da mogu biti bolji. Na svojoj sam koži naučio da je rad bitniji od talenta - otkriva Josip.

Odigrao je brojne turnire po svijetu, a jedan posebno pamti. Igralo se u Kish Islandu, otoku između Irana i Dubaija 2018. godine. 

- Bilo je sablasno. Hoteli su bili nedovršeni, a pored njih hoteli s pet zvjezdica u kojima iz zlatne fontane izlazi čokolada - sjeća se Pribanić. 

Za ovaj sport potrebna je dobra fizička sprema, eksplozivnost, snaga, ali i sposobnost da se izdrži igra na ekstremnim temperaturama koje se znaju dići i do 40 stupnjeva, ali i spustiti do 5.

- To je sport koji nije kompletno individualan, a nije ni timski, već je nešto između, što je specifično. Kao ekipa morate funkcionirati dobro, ali morate biti dobri i individualno. Morate biti mentalno jaki jer po ovakvim uvjetima lako se dogodi da igrač uđe u crnu rupu i pogriješi nekoliko lopti za redom. Na turniru u Splitu dogodilo mi se da sam ušao na teren s temperaturom 40 te sam usred utakmice pod time outom povraćao. Svi su igrali bez majice, a ja sam bio u majici dugih rukava i dugim hlačama. No, uspio sam izdržati i odigrati meč do kraja - kaže Josip. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nataodinata 03.09.2019.

    Bombonček.

  • hrgonus 02.09.2019.

    Atraktivan ko motokultivator!!

  • imal' tanje? 02.09.2019.

    Nek mi netko objasni ovaj clanak..?

Komentiraj...
Vidi sve komentare