To je to što me zanima!

Austrijanci najavili pobjedu: Modrić? Pa nije on Superman!

Cilj je jasan, želimo igrati dobro i, naravno, i pobijediti. Imali smo sjajnu energiju na treninzima, momci su svi bili vrlo koncentrirani i usredotočeni, rekao je izbornik Austrije Rangnick
Vidi originalni članak

Na početku Lige nacija u Osijeku će gostovati Austrija. Još nikad  nije pobijedila Hrvatsku, nije, štoviše, osvojila ni bod, a sve će nastojati promijeniti novi čovjek na klupi, donedavni trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick koji će u Gradskom vrtu imati i premijeru.

- Tradicije su tu da se ruše i mijenjaju... Možda je petak dan kada ćemo napokon pobijediti Hrvatsku. Moramo na razmišljati na taj način. Ako budemo razmišljali drugačije onda i ne trebamo putovati u Osijek nego ostati u Beču - rekao je izbornik Austrije.

- Iščekivanje je veliko. Vrijeme je za novi početak. Cilj je jasan, želimo igrati dobro i, naravno, i pobijediti. Imali smo sjajnu energiju na treninzima, momci su svi bili vrlo koncentrirani i usredotočeni. Imam odličnu grupu nogometaša, tako da sam optimističan za utakmice koje nam slijede.

TRENINZI BEZ ŠEFA Modrić stiže dan prije utakmice, na Austriju s najjačim snagama? TO JE PLAN... Modrićev jubilej: Na punom Poljudu protiv svjetskih prvaka Francuza do 150. nastupa... ČEKA IH AUSTRIJA Erlić pred debijem: Izbornik je rekao da ću dobiti priliku, jedva sam čekao susret sa Šimom

Rangnick je potvrdio da će kapetan David Alaba propustiti sutrašnju utakmicu, a hrvatski kapetan Luka Modrić, iako će se tek dan ranije priključiti "vatrenima" trebao bi zaigrati.

- Dogovorili se kako neće putovati s nama, uostalom tek nam se u srijedu priključio, već će raditi sa svojim osobnim trenerom. Trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Danske - otkrio je Rangnick pa prokomentirao i austrijske šanse u skupini s Francuskom, Danskom i Hrvatskom.

- Austrija je 34. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici, ali kvalitetom zaslužujemo bolje mjesto. Najbolji način da to dokažemo je da pobjeđujemo jake suparnike. Mi u ovoj skupini nismo favoriti, ali nije važno kakvi su omjeri na nas, važno je da igrači pokažu koliko su dobri.

Austrijance bi iz tunela sutra trebao povesti veznjak Wolfsburga Xaver Schlager, bivši suigrač Josipa Brekala.

- Dojmovi s treninga su jako dobri. Ako tu atmosferu uspijemo prenijeti na teren, očekujem uzbudljivu utakmicu. Brekalo? Odličan igrač, voli igrati jedan na jedan, odličnog je šuta i tehnike. Sretan sam što ćemo se opet vidjeti - kazao je Schlager pa ostavio šlager za kraj...

- Luka Modrić je fantastičan igrač, poseban, igrač sjajne vizije, ali nije Superman! Trebamo ga pritisnuti i ne dopustiti mu vremena za kreaciju.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • viklersky 03.06.2022.

    Modrićeve kopačke vrijede više od njihove kompletne repke!

  • Skychaser 02.06.2022.

    Austrijska reprezentacija u zadnje vrijeme je jako napredovala,igrali su također jako dobro na EURU i sigurno da ih ne treba podcijeniti.U toj utakmici je sve moguće.

  • Antitovar ***** 02.06.2022.

    Nazalost,s dalicem,vlasicem i levajom nas budu svi ponizavali

Komentiraj...
Vidi sve komentare