Obavijesti

Sport

Komentari 14

Modrićev jubilej: Na punom Poljudu protiv svjetskih prvaka Francuza do 150. nastupa...

Modrićev jubilej: Na punom Poljudu protiv svjetskih prvaka Francuza do 150. nastupa...
6

Austrija je jedina 'ozbiljna' reprezentacija s kojom je Hrvatska u povijesti igrala barem pet puta i svaki put pobijedila. Luka joj je zabio gol na Euru 2008.

VIDEO

S Armenijom smo remizirali. Kao i s Litvom, Maltom i Finskom. S Azerbajdžanom dvaput. Estonija, Gruzija, Makedonija, Slovenija... su nas pobjeđivali. A bilo je i kikseva protiv Izraela, Mađarske, Škotske, Turske, Walesa... Nagledali smo se svega u utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije.

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

Ali jednome još nikad nismo svjedočili: posrtaju protiv Austrije. Prvi suparnik Dalićevih "vatrenih" u trećoj sezoni Lige nacija nikad nije izvukao ni remi s Hrvatskom. Štoviše, jedina je 'ozbiljna' reprezentacija s kojom se Hrvatska susretala pet ili više puta i svaki put pobijedila.

U prijateljskoj 2000. bilo je 2-1, godinu kasnije 1-0, nova prijateljska 2006. i visokih 4-1, na otvaranju Eura 2008. bilo je 1-0, kao i u prijateljskoj 2010.

Klagenfurt: Prijateljska utakmica, Austrija - Hrvatska

Najvažnija je, dakako, bila ona na Euru, kada su Bilićevi "vatreni" oduševili, a Luka Modrić Austrijancima je zabio svoj prvi gol za Hrvatsku iz penala. Tada je nakratko preuzeo ulogu prvog izvođača od Darija Srne i pogodio za tri boda na otvaranju, ali promašio je u raspucavanju protiv Turske u četvrtfinalu.

Bila mu je to 27. utakmica za Hrvatsku i četvrti gol, a nitko od suigrača više nije u kopačkama. Pletikosa mu je danas direktor, Ćorluka i Olić su mu treneri. Koji će ga voditi u jubilarnom 150. nastupu za reprezentaciju, vjerojatno na krcatom Poljudu u ponedjeljak protiv svjetskih prvaka Francuza.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

- Htio sam ga odmoriti, ali Luka je htio doći na ovo okupljanje, želi igrati u svim utakmicama - otkrio je Dalić.

U petak će u Osijeku igrati 149. put u najdražem dresu, u najvažnijoj utakmici Lige nacija, gdje Hrvatska mora steći zalihu da izbori ostanak u najjačem rangu tog natjecanja. Protiv nominalno najlošije momčadi u skupini. Koja nam nikad nije uzela ni bod.

A onda u ponedjeljak spektakl za Luku pa može na odmor.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union