To je to što me zanima!

Avantura u trećoj HNL: Kalac je preuzeo Uraniju iz Baške Vode

Branio je za veliki AC Milan, igrao za Australiju u famoznoj utakmici u kojoj je Šimunić dobio tri žuta kartona, a sada je pred novim izazovom - Željko Kalac novi je trener hrvatskog trećeligaša
Vidi originalni članak

Nakon što je Željko Mijač smijenjen poslije lošeg starta u sezonu i tek jednim remijem u sedam kola, uz gol razliku 3:19, NK Urania iz Baške Vode potvrdila je veliku vijest - na klupu je sjela golmanska legenda Željko Kalac!

Bivši golman Milana i nekadašnji australski reprezentativac tako se dao u novu avanturu u kojoj će probati oživjeti posrnulog trećeligaša, no neće imati nimalo lagan zadatak. Već u debiju gostuje kod lidera 3. HNL-Jug Hrvatskog viteza.

U reprezentativnoj karijeri je 48 puta nastupio za australsku nogometnu reprezentaciju, a kada je početkom godine zajedno s Tonyjem Popovićem napustio grčki Xanthi, gdje je radio kao trener golmana, odlučio je doći u Hrvatsku, odakle vuče korijene.

- U ovoj situaciji pandemije nije se lako vratiti kući pa sam u Hrvatskoj. Da vidim malo i što se ovdje događa... - rekao je Kalac u veljači ove godine.

- Bila je to prava avantura. Na graničnom prijelazu iz Srbije u Hrvatsku čovjek koji me vozio nije smio prijeći granicu jer nije imao negativan test na covid-19. Onda sam, kao neki izbjeglica, morao hodati između dvije granice, sa svojim torbama. Pa je rođak koji je trebao doći po mene otišao na pogrešan granični prijelaz. A nigdje interneta. Ma, prava avantura - nastavio je.

Kada se konačno "dočepao" Zagreba, našao se s prijateljem Markom Vidukom, s kojim je popio kavu.

Kalac je branio za Australiju protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj. U utakmici u kojoj je Vatrenima trebala pobjeda za prolazak poklonio nam je gol za 2-1, ali završilo je 2-2 u susretu koji svi pamte po Grahamu Pollu i tri žuta kartona Šimuniću. Kalacu je, tada, Kovačev udarac prošao kroz ruke.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MatijaKezele 02.10.2021.

    Hvala ti Kalac, hvala i Guusu Hidinku što ga je večeras stavio na gol 😂😄

  • 02.10.2021.

    Pa i triba in golman... ionako služu za nabijanje gol razlike

  • Lakrdija88 02.10.2021.

    Dolje su sve prevaranti, tako im i treba.Lihvari obicni, glume frajere. Izaci ce u novinama kroz par dana, prava istina o tom klubu. Pozdrav predsjedniku

Komentiraj...
Vidi sve komentare