Obavijesti

Sport

Komentari 6

Avantura u trećoj HNL: Kalac je preuzeo Uraniju iz Baške Vode

Avantura u trećoj HNL: Kalac je preuzeo Uraniju iz Baške Vode

Branio je za veliki AC Milan, igrao za Australiju u famoznoj utakmici u kojoj je Šimunić dobio tri žuta kartona, a sada je pred novim izazovom - Željko Kalac novi je trener hrvatskog trećeligaša

VIDEO

Nakon što je Željko Mijač smijenjen poslije lošeg starta u sezonu i tek jednim remijem u sedam kola, uz gol razliku 3:19, NK Urania iz Baške Vode potvrdila je veliku vijest - na klupu je sjela golmanska legenda Željko Kalac!

Bivši golman Milana i nekadašnji australski reprezentativac tako se dao u novu avanturu u kojoj će probati oživjeti posrnulog trećeligaša, no neće imati nimalo lagan zadatak. Već u debiju gostuje kod lidera 3. HNL-Jug Hrvatskog viteza.

REUTERS

U reprezentativnoj karijeri je 48 puta nastupio za australsku nogometnu reprezentaciju, a kada je početkom godine zajedno s Tonyjem Popovićem napustio grčki Xanthi, gdje je radio kao trener golmana, odlučio je doći u Hrvatsku, odakle vuče korijene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U ovoj situaciji pandemije nije se lako vratiti kući pa sam u Hrvatskoj. Da vidim malo i što se ovdje događa... - rekao je Kalac u veljači ove godine.

- Bila je to prava avantura. Na graničnom prijelazu iz Srbije u Hrvatsku čovjek koji me vozio nije smio prijeći granicu jer nije imao negativan test na covid-19. Onda sam, kao neki izbjeglica, morao hodati između dvije granice, sa svojim torbama. Pa je rođak koji je trebao doći po mene otišao na pogrešan granični prijelaz. A nigdje interneta. Ma, prava avantura - nastavio je.

Kada se konačno "dočepao" Zagreba, našao se s prijateljem Markom Vidukom, s kojim je popio kavu.

Kalac je branio za Australiju protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj. U utakmici u kojoj je Vatrenima trebala pobjeda za prolazak poklonio nam je gol za 2-1, ali završilo je 2-2 u susretu koji svi pamte po Grahamu Pollu i tri žuta kartona Šimuniću. Kalacu je, tada, Kovačev udarac prošao kroz ruke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu