To je to što me zanima!

Balakov: 'Od Trifona Ivanova nismo imali takvog stopera...'

Mladog bugarskog stopera nahvalio je i nekadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov, koji je kao izbornik Bugarske uveo Kristiana Dimitrova u seniorsku reprezentaciju.
Vidi originalni članak

Bugarski stoper Kristian Dimitrov (22) prošao je liječničke preglede i od utorka je i službeno postao igrač Hajduka. Ugovor je potpisan do ljeta 2023. godine, a Dimitrov će od danas biti na raspolaganju treneru Igoru Tudoru. S obzirom na to da je zbog pauze u bugarskom prvenstvu zadnju utakmicu za Botev iz Plovdiva odigrao polovinom prosinca, sigurno će mu trebati neko vrijeme da uđe u formu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječi hvale za Dimitrova imao je i legendarni Bugarin Krasimir Balakov koji je jedno vrijeme sjedio i na klupi Hajduka, a Dimitrova je uveo u reprezentaciju Bugarske kojoj je bio izbornik. Za njega je Dimitrov najtalentiraniji bugarski stoper još od prerano preminulog Trifona Ivanova i to je i kazao Igoru Tudoru kada se raspitivao kod njega o kvaliteti mladoga stopera.

Karijeru je Kristian započeo u Lokomotivu iz Plovdiva, odakle je 2016. godine prešao u Botev iz Plovdiva, gdje je upisao prve seniorske minute. Za Botev je u posljednje tri sezone upisao ukupno 68 službenih nastupa te je pri tom postigao šest pogodaka i dodao jednu asistenciju.

Za A reprezentaciju Bugarske upisao je šest službenih nastupa, a prethodno je redovito nastupao za mlađe uzrasne kategorije bugarske reprezentacije.

- Vrlo sam sretan što sam potpisao za klub koji uvijek ima najviše ambicije. Hajduk je poznat u Bugarskoj, ne tako davno tu je igrao Georgi Terziev, trener je bio Krasimir Balakov, a još prije toga trener je bio legendarni Ivan Vucov. Svjestan sam veličine kluba i odgovornosti koju kao igrač preuzimam ovim potpisom. Jedva čekam prvu utakmicu - kazao je Dimitrov nakon potpisa ugovora.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Exterminator 12.02.2020.

    Fali vam još par igrača ix regiona i onda ste pravi balkanski klub

  • Mthesecond 11.02.2020.

    "Hajduk je poznat u Bugarskoj,svjestan sam velicine kluba"..Svaka cast..To je igrac kakvog Hajduk treba,kad je svjestan gdje dolazi I kad je svjestan sto mora dati..Znas da ce biti vrhunsko pojacanje..Ima dobre reference..Bolje on nego neki neprovjeren igrac Iz Tanzanije,Bosne il Gvineje Bisao..Odgovor na onog Dinamovog malisana iz Argentine kojeg su doveli!

  • Phoenix 11.02.2020.

    Kao istinski navijač Dinama, moram priznati da je ovaj dečko vrhunski potez Hajduka i stasao je u najacim bugarskim klubovima, stvarno ima potencijala.. Hajduk konačno ima stručni stožer i to mi je drago, bilo je i vrijeme da se stvari pocnu mijenjati na bolje, samo naprijed!

Komentiraj...
Vidi sve komentare