Obavijesti

Sport

Komentari 77

Balakov: 'Od Trifona Ivanova nismo imali takvog stopera...'

Balakov: 'Od Trifona Ivanova nismo imali takvog stopera...'
2

Mladog bugarskog stopera nahvalio je i nekadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov, koji je kao izbornik Bugarske uveo Kristiana Dimitrova u seniorsku reprezentaciju.

VIDEO

Bugarski stoper Kristian Dimitrov (22) prošao je liječničke preglede i od utorka je i službeno postao igrač Hajduka. Ugovor je potpisan do ljeta 2023. godine, a Dimitrov će od danas biti na raspolaganju treneru Igoru Tudoru. S obzirom na to da je zbog pauze u bugarskom prvenstvu zadnju utakmicu za Botev iz Plovdiva odigrao polovinom prosinca, sigurno će mu trebati neko vrijeme da uđe u formu.

Pokretanje videa...

00:34

Riječi hvale za Dimitrova imao je i legendarni Bugarin Krasimir Balakov koji je jedno vrijeme sjedio i na klupi Hajduka, a Dimitrova je uveo u reprezentaciju Bugarske kojoj je bio izbornik. Za njega je Dimitrov najtalentiraniji bugarski stoper još od prerano preminulog Trifona Ivanova i to je i kazao Igoru Tudoru kada se raspitivao kod njega o kvaliteti mladoga stopera.

Karijeru je Kristian započeo u Lokomotivu iz Plovdiva, odakle je 2016. godine prešao u Botev iz Plovdiva, gdje je upisao prve seniorske minute. Za Botev je u posljednje tri sezone upisao ukupno 68 službenih nastupa te je pri tom postigao šest pogodaka i dodao jednu asistenciju.

Za A reprezentaciju Bugarske upisao je šest službenih nastupa, a prethodno je redovito nastupao za mlađe uzrasne kategorije bugarske reprezentacije.

- Vrlo sam sretan što sam potpisao za klub koji uvijek ima najviše ambicije. Hajduk je poznat u Bugarskoj, ne tako davno tu je igrao Georgi Terziev, trener je bio Krasimir Balakov, a još prije toga trener je bio legendarni Ivan Vucov. Svjestan sam veličine kluba i odgovornosti koju kao igrač preuzimam ovim potpisom. Jedva čekam prvu utakmicu - kazao je Dimitrov nakon potpisa ugovora.

Pokretanje videa...

01:16
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 77

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom