To je to što me zanima!

Benevento je na pragu Serie A: Ponište li sezonu, opraštam se

U sezoni 17/18 momčad Beneventa ispala je iz Serie A. Bili su posljednji u elitnom rangu talijanskog nogometa, a dvije sezone kasnije nadmoćno vode u drugoj ligi te bi ih poništavanje sezone skupo koštalo
Vidi originalni članak

Pamtimo ih kao jednu od borbenijih, ali rezultatski lošijih momčadi prve talijanske lige. No, Benevento bi se dvije sezone nakon ispadanja iz Serie A. Prvi su u Serie B sa 20 bodova (69) prednosti ispred drugoplasiranog Crotonea (49) te bi se trebalo dogoditi čudo da ne izbore direktni plasman u elitni rang talijanskog nogometa.

Momčad pod vodstvom legendarnog Pippa Inzaghija mogla bi ostati u Serie B ako nogometni savez Italije odluči na svoju ruku ostaviti sve klubove u rangu natjecanja u kojem se trenutno nalaze. Protiv toga je Oliver Kragl (29), krilni igrač Beneventa koji je zabio četiri gola ove sezone.

LIGE PETICE Talijani će igrati skoro do zime, a Englezi kreću u lipnju s ligom

- Ova ekipa je ispisala povijest i napravila nešto ogromno. Nitko nam ne može oduzeti ono što smo napravili, iako trebamo pobijediti u još nekim utakmicama. Odbiti naš ulazak u Serie A bi bila ludost. Ako se to dogodi, ostavio bih se nogometa- poručio je Nijemac.

No, kako stvari stoje, Uefa je dala naputak da bi se nogometne lige trebale završiti nakon smirenja pandemije korona virusa, tako da za Benevento ne bi trebalo biti straha. Jedini strah u Italiji trenutno je onaj od korona virusa jer zemlja broji skoro 136.000 slučajeva zaraze, a umrlo je preko 17.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zidar_šiljo 08.04.2020.

    Poništavanje lige je čista glupost, više je zaslužil 1. momčad druge lige da sljedeće sezone igra prvu ligu nego da posljednja momčad prve lige dobi drugu priliku... Nije fer

  • pelinhrvoje 08.04.2020.

    Govori Inzaghi i na kraju .... - porucio je Njemac??

Komentiraj...
Vidi sve komentare