To je to što me zanima!

'Bili smo ozbiljni i željni gola; Čarli izašao iz predostrožnosti'

Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na Europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili, kazao je izbornik
Vidi originalni članak

Ozbiljno smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede 10-0 protiv San Marina, rekordne pobjede u povijesti naše vrste.

Čačić je pohvalio svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.

- Bili smo od prve minute ozbiljni, agresivni, željni gola i dobrih akcija. Jednom skromnom suparniku nismo dopustili da nas ugrozi. Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom - dodao je izbornik.

Čačića veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova oni su postigli čak osam: po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a po jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

- Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni.

Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava.

- Iz predostrožnosti. Ćorluka je jučer osjetio zamor aduktora, mislio je da može danas nastupiti. No rekli smo mu ako imalo osjeti aduktor da nam kaže pa preskoči San Marino. Tako se i dogodilo, s njim neće biti nikakvih problema..

Čačić je još jednom pojasnio zašto je odabrao slabašni San Marino kao posljednju provjeru uoči EP-a.

- Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na Europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili - kazao je Čačić.

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao:

- Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još pet dana, vidjet ćemo - kazao je Čačić.

>> Izaberite najboljeg hrvatskog desnog beka u povijesti Eura!

Idi na 24sata

Komentari 59

  • 06.06.2016.

    Jao,jao,pa šta je vama ljudi,treneri,komentatori,ej,ej!SAN MARINO?Bolje da su igrali sa Dinamovim pionirima,nešto bi naučili,od ove tekme ništa,ja ne znam šta je Čačič ovdje vidio ali ovo nije realno ni mjesto ni vrijeme za zaključke!Pa ovi su centar prošli kad je vjetar puhnuo loptu na našu polovicu i skoro Šifo autogol dao,užas!

  • Popolo 05.06.2016.

    Ajmo malo optimizma. Da je odabrao tešku utakmicu opet biste našli razloga za prigovaranje. Možete vi uvlačiti Mamića i mafiju u sve živo al činjenica je da je Ante Čačić već desetljećima u nogometu. Ako je Kovač, koji je za klasu slabiji trener, imao onakvu podršku prije zadnjeg prvenstva, onda je dajte i Anti. Ajmo Hrvatska!

  • user_440339 05.06.2016.

    ❤️HRVATSKA❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare