Sport

Komentari 59

'Bili smo ozbiljni i željni gola; Čarli izašao iz predostrožnosti'

'Bili smo ozbiljni i željni gola; Čarli izašao iz predostrožnosti'

Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na Europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili, kazao je izbornik

Ozbiljno smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede 10-0 protiv San Marina, rekordne pobjede u povijesti naše vrste.

Čačić je pohvalio svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.

- Bili smo od prve minute ozbiljni, agresivni, željni gola i dobrih akcija. Jednom skromnom suparniku nismo dopustili da nas ugrozi. Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom - dodao je izbornik.

Čačića veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova oni su postigli čak osam: po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a po jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

- Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni.

Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava.

- Iz predostrožnosti. Ćorluka je jučer osjetio zamor aduktora, mislio je da može danas nastupiti. No rekli smo mu ako imalo osjeti aduktor da nam kaže pa preskoči San Marino. Tako se i dogodilo, s njim neće biti nikakvih problema..

Čačić je još jednom pojasnio zašto je odabrao slabašni San Marino kao posljednju provjeru uoči EP-a.

- Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na Europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili - kazao je Čačić.

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao:

- Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još pet dana, vidjet ćemo - kazao je Čačić.

>> Izaberite najboljeg hrvatskog desnog beka u povijesti Eura!

Najčitaniji članci