Obavijesti

Sport

Komentari 59

'Bili smo ozbiljni i željni gola; Čarli izašao iz predostrožnosti'

'Bili smo ozbiljni i željni gola; Čarli izašao iz predostrožnosti'
1

Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na Europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili, kazao je izbornik

VIDEO

Ozbiljno smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede 10-0 protiv San Marina, rekordne pobjede u povijesti naše vrste.

Čačić je pohvalio svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.

- Bili smo od prve minute ozbiljni, agresivni, željni gola i dobrih akcija. Jednom skromnom suparniku nismo dopustili da nas ugrozi. Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom - dodao je izbornik.

Čačića veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova oni su postigli čak osam: po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a po jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

- Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni.

Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava.

- Iz predostrožnosti. Ćorluka je jučer osjetio zamor aduktora, mislio je da može danas nastupiti. No rekli smo mu ako imalo osjeti aduktor da nam kaže pa preskoči San Marino. Tako se i dogodilo, s njim neće biti nikakvih problema..

Čačić je još jednom pojasnio zašto je odabrao slabašni San Marino kao posljednju provjeru uoči EP-a.

- Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na Europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili - kazao je Čačić.

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao:

- Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još pet dana, vidjet ćemo - kazao je Čačić.

>> Izaberite najboljeg hrvatskog desnog beka u povijesti Eura!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani