To je to što me zanima!

Bilić: U Kinu odlazim zbog novca i znam da nisam u rangu Pepa

Ima malo gorčine zbog načina na koji sam otišao iz West Broma, ali moje ime nije negativno izašlo iz cijele priče nego pozitivno, što je važno za imidž, zadovoljstvo, glavu i budućnost, priča Bilić
Vidi originalni članak

Brada je nestala, Slaven Bilić (52) u Kinu će s novim-starim imidžom. U novi, još neiskušani izazov bogatog azijskog tržišta i brzopoteznih šefova klubova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uoči preuzimanja Beijing Guana Bilić je došao u Hrvatsku.

- U Srimu sam došao vidjeti majku, dio obitelji koji nije bio sa mnom u Engleskoj i neke prijatelje, a onda već idem u Zagreb po vizu i idući tjedan putujem u Kinu - rekao je u razgovoru za Novu TV.

Razlaz s West Bromom mnogima je bio šokantan. Ne zbog rezultata nego zbog tajminga - dan nakon remija s moćnim Manchester Cityjem.

- Dio mene je... neću reći razočaran, ali žao mi je. S 11 debitanata u momčadi morali smo se učiti kroz prvenstvo i primati udarce i reagirati tako da nam to ne utječe na samopouzdanje. I rasli smo, zato mi je žao jer siguno bismo se borili do kraja - pričao je Bilić i nasatavio u kontekstu skromnog ljetnog prijelaznog roka kluba:

- Nogomet nije matematika, ali moraš ispoštovati matematriku da budeš konkurentan. Da, ima malo gorčine zbog načina na koji se to dogodilo na kraju, ali da me pitaš je li mi boravak u WBA bio plus ili minus, sigurno plus. Osim toga, moje ime nije negativno izašlo iz cijele priče nego pozitivno, što je važno za imidž, zadovoljstvo, glavu i budućnost.

Ponudu iz Kine prihvatio je vrlo brzo nakon otkaza u Premier ligi.

- Znam svoju poziciju na trenerskoj karti svijeta. Imam ime, stalno ima ponuda, ali nisam u kategoriji tipa Guardiole, Kloppa i njih još možda pet, deset, 15 ili 20, koji će uvijek dobiti top klub.

Guoan mu je ponudio sve što je tražio.

- U Kini su, nećemo se lagati, broj jedan financije. Klub je ambiciozan, posložen i momčad je jako dobra, jer pogledali smo 15-ak utakmica prije nego što sam prihvatio.

U Hrvatskoj ga je zatekla depresivna atmosfera zbog korona virusa i potresa.

- Ti potresi su strahota, užas... Znam dosta preko Krovinovića, koji je baš iz Petrinje. Ali i srce je veliko kad vidiš kako ljudi brzo reagiraju sa željom da pomognu. Vidjeli smo stotinu puta one humanitarne akcije, telefonske pozive..., ali ovakve neočekivane i najspontanije moguće reakcije baš razvesele - rekao je Bilić za Novu TV, zaključivši kako se raduje okršajima s Lekom i kako su Liverpool i Manchester City najbolji u Engleskoj.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nogometnaprica 09.01.2021.

    Mislim da se izjava nije odnosila na to da je po stručnosti daleko od njih, nego da jednostavno ne posjeduje rateing kao Pep koji je „jednostavno“ imao laksi put u trenerskom poslu. Nepotcjenjujuci Pepa kao strucnjaka, mislim da bi Slaven takodjer mogao trenirati koga zeli da je gradio ime na xavi-iniesta-messi relaciji. Sretno i beri lovu!!!

  • HatersGonnaHate 09.01.2021.

    Pepe ni nema nikakve rezultate kad se uzme u obzir da je trenirao Barcelonu (tih nekoliko godina su imali najjacu ekipu sa iniestom, xaviem i messiem a on je dosao kad je to vec bio uigran stroj), Bayern (u kojem realno nista nije ni napravio) i City, u zadnja dva kluba realno rezultati nikakvi s obzirom na budžet i odriješene ruke da radi što želi, čak sa Cityem više ni prvenstva ne osvaja... Sad ga tek zamislite da trenira West Ham ili WBA, pa imao bi 3x gore rezultate od Bilica.

  • doormat 09.01.2021.

    Da su Kinezi pametni skužili bi u toj njegovoj izjavi o novcu da on ne voli nogomet i nije nikakav trener, tjerat to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare