To je to što me zanima!

Bivšeg suigrača Hrvata ubili u Izraelu na rođendan! 'Bili smo dobri, ostavio je troje djece...'

Lior Asulin odigrao je 284 utakmice u prvoj izraelskoj ligi, zabio 88 golova, igrao sa šestoricom Hrvata. Bivši golman Hajduka Tvrtko Kale javio nam se: "Upali su im na zabavu i vjerojatno ih ubili na licu mjesta"
Vidi originalni članak

Ofenziva Hamasa na Izrael ovaj vikend odnijela je i život bivšeg izraelskog nogometaša Liora Asulina dok je slavio 43. rođendan, javlja tamošnji portal One.

Asulin je priredio rođendansku zabavu na jugu zemlje u petak kad je upalo 50 terorista i počelo pucati po civilima. Ubijeni su mnogi, među njima i Asulin. 

Njegova sestra Ortel na društvenim je mrežama u subotu, prije nego što je saznala da joj je brat mrtav, objavila: "Brat mi je bio na zabavi u Ra'iju i nismo ga mogli kontaktirati od jutros. Nije ni u Soroki ni Barzilaiju. Molim one koji mogu pomoći da me kontaktiraju".

Igrao je na poziciji napadača, a gotovo cijelu karijeru proveo u domovini. U prvoj izraelskoj ligi odigrao je 284 utakmice i zabio 88 golova, uz kratki boravak na Cipru u Apollonu iz Limassola 2008. S Hapoelom iz Tel Aviva igrao je Kup Uefe 2007/08. Karijeru je nakon 23 godine zaključio 2021.

Igrao sa šestoricom Hrvata

Svlačionicu je, između ostalih, dijelio i sa šestoricom Hrvata, najviše u Bnei Yehudi s Vinkovčaninom Hrvojem Kovačevićem (41) i Matom Baturinom (50). Bivši igrači Hajduka Tvrtko Kale Dreschler (49) i Joško Bilić (49) igrali su s njime u Hapoel Be'er Shevi, odnosno Maccabi Herzyli, bivši dinamovac Vedran Ješe (42) u Bnei Yehudi, a nekadašnji trener Rijeke Dragan Tadić (50) u Maccabi Petah Tikvi.

- Bili smo si dobri, povremeno se družili. Očito su im upali na zabavu i ubili ih na licu mjesta - rekao nam je Tvrtko Kale Dreschler i dodao:

- U zadnje vrijeme nismo bili u kontaktu, ali tužno je to što se dogodilo. Iza sebe ostavio je troje djece...

Dragan Tadić javio nam se kratko:

- Uh, nisam ni znao da je poginuo, baš ste me šokirali. Bio je drag momak, moja sućut obitelji, doista ne znam što više reći...

Bio u zatvoru zbog trgovine drogom

Igračku karijeru zaključio je u drugoligašu Hapoel Kfar Bari, gdje je jedno vrijeme bio i trener.

Imao je i problema sa zakonom, 2018. uhitili su ga zbog sumnje u trgovinu drogom, prodaju kanabisa preko društvene mreže Telegram. U siječnju 2021. osuđen je na 19 mjeseci zatvora nakon što je priznao 30 slučajeva trgovine drogom. U studenom iste godine odbili su mu žalbu, a kaznu je počeo služiti u prosincu. No nakon osam mjeseci pustili su ga na slobodu zbog dobrog vladanja.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • trump facker 08.10.2023.

    samo ih udomljavajte po naredbi brisela,ovih bojim se nikad nećemo rješit,u bosni su već domaći među svojima

  • konavodez 08.10.2023.

    Zadnjih godina 344 srušene kuće i nekoliko škola u pojasu Gaze gdje se sad grade kuće za Izraelce ,UN malo prosvjedovao al nikom ništa...mislim da to i nije baš najbolji put ta postizanje dugotrajnog mira

  • LILIKA O LILI 08.10.2023.

    U takve zemlje se ne ide igrati nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare