To je to što me zanima!

Igrao u Premier ligi, a sada će potpisati za Rijeku! Klub će uskoro potvrditi i trenera

Vrančić je točno veznjak kakav je trebao Rijeci, koja mijenja karakternu sliku svlačionice. A još uvijek traje apsurdni status: pripreme počele prije pet dana, a i dalje se ne zna tko je glavni trener
Vidi originalni članak

Rijeka još uvijek nema trenera, ali počelo je: dovođenje pojačanja. Špekulacije o premladoj momčadi koja nema šanse za ikakav ozbiljniji rezultat sljedeće sezone klupski će vrh demantirati nekolicinom igrača s višegodišnjim iskustvom igranja u - 'ligama petice'.

Za početak, složen je par zadnjih veznih. Španjolcu Pablu Alvarezu, najboljem veznjaku bugarske lige, bit će, kako doznajemo, priključen: 33-godišnji Mario Vrančić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iskusnik i 'mrcina', Vrančić u Rijeku dolazi iz Stoke Cityja, prije toga je četiri godine igrao u Norwichu, a na Otok je 2017. otišao nakon više od desetljeća bundesligaškog iskustva u Mainzu i Paderbornu.

Vrančić je rođeni Brođanin, u mlađim je kategorijama igrao za Njemačku (U-17, U-19, U-20), a kao senior iz Elfa prešao u reprezentaciju BiH za koju ima šest nastupa.

Njegov otac Damir također je bio BiH-reprezentativac, vratar koji je cijelu karijeru proveo u Njemačkoj.

Mario Vrančić u Engleskoj nije bio pomoćna radna snaga nego standardni Stokeov veznjak koji je prošle sezone odigrao 35 utakmica (30 u drugoj ligi, tri u FA i dvije u Liga kupu). I glavnu je rolu imao u svim klubovima u kojima je igrao.

STIGAO IZ BUGARSKE Prvo pojačanje na Rujevici! Potpisao španjolski veznjak

Nogometnim se profilom Vrančić doslovno savršeno uklapa u ono što Rijeci najviše treba tj. što joj je nasušno trebalo još prošle sezone.

Naravno, uz korektore veznog reda, one koji čiste prostor ispred stopera, 'bijeli' trebaju i - stoperi. Po mogućnosti opet bar jedan-dva iskusna uz koje bi mogli stasati klinci iz vlastite škole nogometa i...

Rijeka je vrlo blizu da trajno zadrži Antuna Krešića, a rutiner, poznato i priznato nogometni ime koje će stati u srce obrane trebao bi biti predstavljen već početkom sljedećeg tjedna.

Mišković, Šćulac i Palikuča odlučili su, dakle, promijeniti i karakternu sliku svlačionice. Nikome više na pamet ne pada imati momčad koja se, malo- malo pa: neće pojaviti na travnjaku.

Može se, naravno, i izgubiti i odigrati lošije, ali ne i ciklički nestajati s terena te, što se sezone više bliži kraju, sve rjeđe i rjeđe igrati dobro?!

KONFERENCIJSKA LIGA Spetljat će vam se jezik: Osijek putuje 4500 km prema Sibiru! Rijeku zapao najteži protivnik

Rijeka 2022/23. je tek u stvaranju i neupitno će trebati određeno vrijeme da poprimi svoj pravi izgled no u tom procesu sa svaki novim tjednom i utakmicom momčad, uigranost i kvaliteta igre trebaju rasti, a ne napraviti umjetnost od oscilacija i prolijevanja već pomuzenog mlijeka.

U rosteru za sljedeću sezonu neće biti najtrofejnijeg igrača u klupskoj povijesti, velikog sportaša i čovjeka Andreja Prskala koji nije prihvatio klupsku ponudu da u zalasku karijere uz vratarsku polako počne preuzimati i trenersku ulogu pa, vjerojatno zbog toga, još nije ni za ideju da mu Rijeka priredi oproštajnu utakmicu.

NITKO NEMA 30 GODINA Rijeka započela pripreme bez trenera! Talijan još nije došao

I naposljetku, naravno, apsurdna situacija: za mjesec dana počinje nova sezona, otvara se 16. srpnja HNL gostovanjem kod Šibenika, pet dana kasnije u drugom pretkolu Konferencijske lige 21. srpnja na Rujevicu stiže švedski Djurgardens, a Rijeka - još nema trenera! Treninge vode Tadić i Budicin.

Obično se treneri žale što na početku priprema nemaju kompletan igrački kadar na raspolaganju, a u Rijeci se igrači mogu žaliti što treniraju već pet dana: bez kompletnog stručnog stožera na raspolaganju.

Definitivna odluka o novom šefu struke trebala bi pasti do kraja tjedna i - moglo biti biti iznenađenja!

Idi na 24sata

Komentari 25

  • pag1987 18.06.2022.

    Jel i Pobga u planu?

  • 17.06.2022.

    Kad nama kažu da ulica vodi klub, a u isto vrime im uteče više od pola momčadi i trener....koja komedija.

  • Palmanova 17.06.2022.

    ovo kod nas je bas preko k..nemas trenera a dovode ti igrace.umjesto da se trener dovede koji ce rec koji mu igraci trebaju.ah da treneri kod nas nemaju sta za reci,niti ih imamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare