Obavijesti

Sport

Komentari 25

Igrao u Premier ligi, a sada će potpisati za Rijeku! Klub će uskoro potvrditi i trenera

Igrao u Premier ligi, a sada će potpisati za Rijeku! Klub će uskoro potvrditi i trenera
4

Vrančić je točno veznjak kakav je trebao Rijeci, koja mijenja karakternu sliku svlačionice. A još uvijek traje apsurdni status: pripreme počele prije pet dana, a i dalje se ne zna tko je glavni trener

VIDEO

Rijeka još uvijek nema trenera, ali počelo je: dovođenje pojačanja. Špekulacije o premladoj momčadi koja nema šanse za ikakav ozbiljniji rezultat sljedeće sezone klupski će vrh demantirati nekolicinom igrača s višegodišnjim iskustvom igranja u - 'ligama petice'.

Za početak, složen je par zadnjih veznih. Španjolcu Pablu Alvarezu, najboljem veznjaku bugarske lige, bit će, kako doznajemo, priključen: 33-godišnji Mario Vrančić.

Pokretanje videa...

Mišković o Tomiću i Drmiću 00:59

Iskusnik i 'mrcina', Vrančić u Rijeku dolazi iz Stoke Cityja, prije toga je četiri godine igrao u Norwichu, a na Otok je 2017. otišao nakon više od desetljeća bundesligaškog iskustva u Mainzu i Paderbornu.

Vrančić je rođeni Brođanin, u mlađim je kategorijama igrao za Njemačku (U-17, U-19, U-20), a kao senior iz Elfa prešao u reprezentaciju BiH za koju ima šest nastupa.

Burnley v Norwich City - FA Cup - Fourth Round - Turf Moor

Njegov otac Damir također je bio BiH-reprezentativac, vratar koji je cijelu karijeru proveo u Njemačkoj.

Mario Vrančić u Engleskoj nije bio pomoćna radna snaga nego standardni Stokeov veznjak koji je prošle sezone odigrao 35 utakmica (30 u drugoj ligi, tri u FA i dvije u Liga kupu). I glavnu je rolu imao u svim klubovima u kojima je igrao.

Prvo pojačanje na Rujevici! Potpisao španjolski veznjak
Prvo pojačanje na Rujevici! Potpisao španjolski veznjak

Nogometnim se profilom Vrančić doslovno savršeno uklapa u ono što Rijeci najviše treba tj. što joj je nasušno trebalo još prošle sezone.

Naravno, uz korektore veznog reda, one koji čiste prostor ispred stopera, 'bijeli' trebaju i - stoperi. Po mogućnosti opet bar jedan-dva iskusna uz koje bi mogli stasati klinci iz vlastite škole nogometa i...

Rijeka je vrlo blizu da trajno zadrži Antuna Krešića, a rutiner, poznato i priznato nogometni ime koje će stati u srce obrane trebao bi biti predstavljen već početkom sljedećeg tjedna.

Leicester City v Norwich City - Premier League - King Power Stadium

Mišković, Šćulac i Palikuča odlučili su, dakle, promijeniti i karakternu sliku svlačionice. Nikome više na pamet ne pada imati momčad koja se, malo- malo pa: neće pojaviti na travnjaku.

Može se, naravno, i izgubiti i odigrati lošije, ali ne i ciklički nestajati s terena te, što se sezone više bliži kraju, sve rjeđe i rjeđe igrati dobro?!

Spetljat će vam se jezik: Osijek putuje 4500 km prema Sibiru! Rijeku zapao najteži protivnik
Spetljat će vam se jezik: Osijek putuje 4500 km prema Sibiru! Rijeku zapao najteži protivnik

Rijeka 2022/23. je tek u stvaranju i neupitno će trebati određeno vrijeme da poprimi svoj pravi izgled no u tom procesu sa svaki novim tjednom i utakmicom momčad, uigranost i kvaliteta igre trebaju rasti, a ne napraviti umjetnost od oscilacija i prolijevanja već pomuzenog mlijeka.

U rosteru za sljedeću sezonu neće biti najtrofejnijeg igrača u klupskoj povijesti, velikog sportaša i čovjeka Andreja Prskala koji nije prihvatio klupsku ponudu da u zalasku karijere uz vratarsku polako počne preuzimati i trenersku ulogu pa, vjerojatno zbog toga, još nije ni za ideju da mu Rijeka priredi oproštajnu utakmicu.

Rijeka započela pripreme bez trenera! Talijan još nije došao
Rijeka započela pripreme bez trenera! Talijan još nije došao

I naposljetku, naravno, apsurdna situacija: za mjesec dana počinje nova sezona, otvara se 16. srpnja HNL gostovanjem kod Šibenika, pet dana kasnije u drugom pretkolu Konferencijske lige 21. srpnja na Rujevicu stiže švedski Djurgardens, a Rijeka - još nema trenera! Treninge vode Tadić i Budicin.

Obično se treneri žale što na početku priprema nemaju kompletan igrački kadar na raspolaganju, a u Rijeci se igrači mogu žaliti što treniraju već pet dana: bez kompletnog stručnog stožera na raspolaganju.

Definitivna odluka o novom šefu struke trebala bi pasti do kraja tjedna i - moglo biti biti iznenađenja!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta