To je to što me zanima!

Hrvatska U-21 srušila Norvešku za tri od tri! Sučić je briljirao

Nakon Finske i Azerbajdžana, Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija srušila je i Norvešku (3-2) u 3. kolu kvalifikacija za EP! Zabijali su Šimić, Sučić i Vušković, a za Norvežane Sebulonsen i Ceide
Vidi originalni članak

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je (3-2) Norvešku u kvalifikacijskom susretu za nastup na Europskom prvenstvu 2023. godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve je riješila austrijska veza Luka Sučić - Roko Šimić. Ova dva bisera bila su nepoznanica za norvešku obranu.

Sučić, 19-godišnji član Red Bulla Salzburg pokazivao je svu raskoš svojeg talenta, dokazavši da nije bez pokrića što ove sezone dobiva priliku u vodećoj momčadi austrijske Bundeslige koja se natječe u skupinama Lige prvaka.

Prvi gol namjestio je baš on ubacivši loptu u šesnaesterac, tamo se u 2. minuti najbolje snašao Šimić i zabio za 1:0. Šimić je tako potvrdio odličnu formu ove sezone jer je u dresu austrijskog drugoligaša Lieferinga, filijale Red Bulla, postigao šest golova u devet nastupa.

Sučić, kojem je uzor Luka Modrić, postigao je lijep gol u 16. minuti za 2:0 baš u maniri svojeg uzora pospremivši povratnu loptu.

U nastavku je Sučić odlično dirigirao hrvatskim veznim redom, a nije atrakcija mu nije strana jer je u 34. minuti petom lijepo izbacio norveški dvojac. Podrška Sučiću bili su Ante Palaversa i Josip Šutalo, no u drugoj polovici prvog dijela izgubili su ritam pa su Norvežani bili nešto opasniji.

Najbolju priliku imali su u 45. minuti kada je Jørgen Larsen svojim udarcem dobro rastegnuo Ivora Pandura na hrvatskim vratima.

Dodajmo da su hrvatski stoperi Mario Vušković i Nikola Soldo dobro čuvali norveškog kapetana Erika Botheima, napadača vodeće momčadi prve norveške lige Bodo/Glimta koji je ove sezone za isti klub postigao 12 golova.

Drugi dio na početku je bio u iznimno dinamičan. Sebastian Søraas Sebulonsen u 55. minuti postigao je lijep gol, no samo dvije minute kasnije Mario Vušković glavom je zabio glavom na asistenciju već spominjanog Sučića za 3:1. Nije lopta ni krenula s centra, a već su je naši morali vaditi iz mreže. Strijelac je bio Emil Konradsen Ceïde osvojivši mnogo prostora i matiravši Pandura.
Dinamični dvojac Sučić i Antonio Marin prije kraja su izašli iz igre, a Bišćanovi izabranici teškom mukom su uspjeli zadržati vodstvo.

I za kraj Hrvatske je dobila Norvešku što je važno, a mi smo vidjeli Sučić, plemenitog lijevaka veznjaka kakvog Hrvatska nije imala već jedno vrijeme. Ako će se razvijati kako se i razvija, i zaobiđu li ga ozljede sigurno je riječ o jednom od nositelja igre Vatrenih za dvije do tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • 08.10.2021.

    Sučić > Vlašić

  • 08.10.2021.

    Svjetski smo prvaci za 4 godine,sitit cete se vi RokaPrča

  • kajzanavek 08.10.2021.

    Sučić i Kačevenda, veseli imati ih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare