Obavijesti

Sport

Komentari 122

Hrvatska U-21 srušila Norvešku za tri od tri! Sučić je briljirao

Hrvatska U-21 srušila Norvešku za tri od tri! Sučić je briljirao
14

Nakon Finske i Azerbajdžana, Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija srušila je i Norvešku (3-2) u 3. kolu kvalifikacija za EP! Zabijali su Šimić, Sučić i Vušković, a za Norvežane Sebulonsen i Ceide

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je (3-2) Norvešku u kvalifikacijskom susretu za nastup na Europskom prvenstvu 2023. godine.

Pokretanje videa...

Ljubičić, B. Šutalo i Bišćan nakon Finske 06:33

Sve je riješila austrijska veza Luka Sučić - Roko Šimić. Ova dva bisera bila su nepoznanica za norvešku obranu.

Sučić, 19-godišnji član Red Bulla Salzburg pokazivao je svu raskoš svojeg talenta, dokazavši da nije bez pokrića što ove sezone dobiva priliku u vodećoj momčadi austrijske Bundeslige koja se natječe u skupinama Lige prvaka.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Prvi gol namjestio je baš on ubacivši loptu u šesnaesterac, tamo se u 2. minuti najbolje snašao Šimić i zabio za 1:0. Šimić je tako potvrdio odličnu formu ove sezone jer je u dresu austrijskog drugoligaša Lieferinga, filijale Red Bulla, postigao šest golova u devet nastupa.

Sučić, kojem je uzor Luka Modrić, postigao je lijep gol u 16. minuti za 2:0 baš u maniri svojeg uzora pospremivši povratnu loptu.

U nastavku je Sučić odlično dirigirao hrvatskim veznim redom, a nije atrakcija mu nije strana jer je u 34. minuti petom lijepo izbacio norveški dvojac. Podrška Sučiću bili su Ante Palaversa i Josip Šutalo, no u drugoj polovici prvog dijela izgubili su ritam pa su Norvežani bili nešto opasniji.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Najbolju priliku imali su u 45. minuti kada je Jørgen Larsen svojim udarcem dobro rastegnuo Ivora Pandura na hrvatskim vratima.

Dodajmo da su hrvatski stoperi Mario Vušković i Nikola Soldo dobro čuvali norveškog kapetana Erika Botheima, napadača vodeće momčadi prve norveške lige Bodo/Glimta koji je ove sezone za isti klub postigao 12 golova.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Drugi dio na početku je bio u iznimno dinamičan. Sebastian Søraas Sebulonsen u 55. minuti postigao je lijep gol, no samo dvije minute kasnije Mario Vušković glavom je zabio glavom na asistenciju već spominjanog Sučića za 3:1. Nije lopta ni krenula s centra, a već su je naši morali vaditi iz mreže. Strijelac je bio Emil Konradsen Ceïde osvojivši mnogo prostora i matiravši Pandura.
Dinamični dvojac Sučić i Antonio Marin prije kraja su izašli iz igre, a Bišćanovi izabranici teškom mukom su uspjeli zadržati vodstvo.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

I za kraj Hrvatske je dobila Norvešku što je važno, a mi smo vidjeli Sučić, plemenitog lijevaka veznjaka kakvog Hrvatska nije imala već jedno vrijeme. Ako će se razvijati kako se i razvija, i zaobiđu li ga ozljede sigurno je riječ o jednom od nositelja igre Vatrenih za dvije do tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21 18:00 , Varaždin
Hrvatska U-21
Šimić 2', Sučić 16', Vušković 57'
3 : 2
Norveška U-21
Sebulonsen 55', Ceide 58'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraaaaaaaaaaaaaaj. Bilo je teško i dramatično, ali naši mladići uspjeli su srušiti Norvešku za tri od tri u kvalifikacijama za EP U-21.

Hrvatska je povela golom Šimića u 2. minuti, a povisio je Sučić u 16. minuti. Kontrolirali smo utakmicu bez puno šansi na jednoj i drugoj strani, no bilo je to zatišje pred buru i drugo poluvrijeme. Prvo je Sebulonsen u 55. minuti smanjio na 2-1, a samo dvije minute kasnije Vušković je vratio na dva razlike. No, eto i Norvežana. Ceide je minutu kasnije smanjio na 3-2. Norveška je bila pod naletom, pritisnuli su nas, ali Hrvatska U-21 uspjela je izdržati u neizvjesnoj završnici i doći do pobjede. 

Za četiri dana naši reprezentativci gostuju kod Azerbajdžana. 

90+1'

Treća promjena u Hrvatskoj. Izašao je Šimić, a ušao Ljubičić. Baturina je zamijenio Kačavendu. 

90'

Pritisnula je Norveška žestoko krajem utakmice, no naš bedem ne popušta. Još tri minute do kraja.

87'

Uffffff, ovo je bilo jako opasno. Norvežani su kombinirali u našem šesnaestercu, lopta se odbijala pa došla do Botheima koji je pucao malo pored stative. Preživjeli smo ovo, još jako malo do kraja. 

82'

Još jedan žuti za Norvešku. Kačavenda je htio pobjeći u kontru, a Daland ga je srušio i zaradio opomenu. 

Komentari 122