To je to što me zanima!

Bivši igrač Cityja dobio čak pet godina kazne zbog namještanja

Kanadskom golmanu grčkih korijena, Etuhu je ponudio 180.000 funti da ponudi nešto lošiju partiju. Stamatopoulos je u to vrijeme bio rezervni golman AIK-a i neočekivano je dobio šansu u prvih 11
Vidi originalni članak

Bivši nigerijski reprezentativac Dickson Etuhu (37) dobio je drakonsku kaznu zbog pokušaja namještanja utakmice švedskog prvenstva. Naime, nekadašnji nogometaš Cityja, Sunderlanda i Fulhama optužen je za nuđenje mita svom suigraču iz AIK-a Kyriakosu Stamatopoulosu

Kanadskom golmanu grčkih korijena, Etuhu je ponudio 180.000 funti da ponudi nešto lošiju partiju. Stamatopoulos je u to vrijeme bio rezervni golman AIK-a i neočekivano je dobio šansu u prvih 11 protiv IFK Göteborga u svibnju 2017.

Kanađanin je ostao šokirao i odmah je Etuhua prijavio. Nigerijac je sve negirao, ali nakon istrage proglašen je krivim. Također, ta utakmica odmah je nakon prijave golmana AIK-a odgođena.

Etuhu je negirao umiješanost u čitav skandal, ali je nakon dugotrajne istrage ipak proglašen krivim, u studenom prošle godine. Sad je reagirao i švedski nogometni savez koji ga je u okvirima države suspendirao na pet godina, do travnja 2025. 

Petogodišnju suspenziju dobio je u švedski Kosovar Alban Jusufi (38) zbog umiješanosti u isti slučaj. Etuhu se po završetku igračke karijere prebacio na menadžerski posao, a sad može zaboraviti na poslove u Švedskoj. Barem na neko vrijeme.

"Disciplinska komisija je odlučila suspendirati dvije osobe jer su namjerno htjele nagovoriti igrača da odigra slabo u jednoj utakmici... Svojim postupcima te su osobe prekršile regulativu protiv namještanja mečeva i zbog toga su suspendirane na po pet godina... Suspenzija se odnosi na treninge, natjecanja ili bilo koje funkcije u sportu", piše u priopćenju tamošnjeg saveza.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • imal' tanje? 17.04.2020.

    Dickson Etuhu je prve korake u seniorskom FUDBALU napravio u dresu Manchester Cityja, a u periodu od 2000. do 2014. godine je stekao slavu igrajući u Engleskoj. Nastupao je za City, Preston, Norwich, Sunderland, Fulham i Blackburn... stvarno vas moze bit sramota..

  • MarkoIvic 17.04.2020.

    U seniorskom fudbalu? O moj Boze...

  • 17.04.2020.

    Nek se posavjetuje s profesionalcima bracom Sapina, ljudi izigrali sustav

Komentiraj...
Vidi sve komentare