Obavijesti

Sport

Komentari 3

Bivši igrač Cityja dobio čak pet godina kazne zbog namještanja

Bivši igrač Cityja dobio čak pet godina kazne zbog namještanja
1

Kanadskom golmanu grčkih korijena, Etuhu je ponudio 180.000 funti da ponudi nešto lošiju partiju. Stamatopoulos je u to vrijeme bio rezervni golman AIK-a i neočekivano je dobio šansu u prvih 11

VIDEO

Bivši nigerijski reprezentativac Dickson Etuhu (37) dobio je drakonsku kaznu zbog pokušaja namještanja utakmice švedskog prvenstva. Naime, nekadašnji nogometaš Cityja, Sunderlanda i Fulhama optužen je za nuđenje mita svom suigraču iz AIK-a Kyriakosu Stamatopoulosu

Kanadskom golmanu grčkih korijena, Etuhu je ponudio 180.000 funti da ponudi nešto lošiju partiju. Stamatopoulos je u to vrijeme bio rezervni golman AIK-a i neočekivano je dobio šansu u prvih 11 protiv IFK Göteborga u svibnju 2017.

Kanađanin je ostao šokirao i odmah je Etuhua prijavio. Nigerijac je sve negirao, ali nakon istrage proglašen je krivim. Također, ta utakmica odmah je nakon prijave golmana AIK-a odgođena.

Soccer - Barclays Premier League - Fulham v Bolton Wanderers - Craven Cottage

Etuhu je negirao umiješanost u čitav skandal, ali je nakon dugotrajne istrage ipak proglašen krivim, u studenom prošle godine. Sad je reagirao i švedski nogometni savez koji ga je u okvirima države suspendirao na pet godina, do travnja 2025. 

Petogodišnju suspenziju dobio je u švedski Kosovar Alban Jusufi (38) zbog umiješanosti u isti slučaj. Etuhu se po završetku igračke karijere prebacio na menadžerski posao, a sad može zaboraviti na poslove u Švedskoj. Barem na neko vrijeme.

"Disciplinska komisija je odlučila suspendirati dvije osobe jer su namjerno htjele nagovoriti igrača da odigra slabo u jednoj utakmici... Svojim postupcima te su osobe prekršile regulativu protiv namještanja mečeva i zbog toga su suspendirane na po pet godina... Suspenzija se odnosi na treninge, natjecanja ili bilo koje funkcije u sportu", piše u priopćenju tamošnjeg saveza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića