To je to što me zanima!

Bivši kapetan Hrvatske u Srbiji

Nekadašnji nogometaš Hajduka i Dinama Josip Čalušić nakon Slovenije ide u Bačku Topolu, gdje je potpisao za prvoligaša TSC. Trenirat će ga poznati Mladen Krstajić, a bit će 20. Hrvat u tamošnjoj ligi
Vidi originalni članak

Josip Čalušić (27) novi je igrač TSC-a iz Bačke Topole. Stoper koji je prošao nekoliko mladih uzrasta hrvatske nogometne reprezentacije i bio kapetan U-19 vrste završio je dvogodišnju etapu u slovenskom Celju i sreću će pokušati naći u srpskoj Superligi.

Ponikao je u Hajduku pa se preko Vranjica i Solina probio do Dinama, za čije je seniore odigrao osam utakmica. Među njima i 90 minuta u grupnoj fazi Europske lige protiv Ludogoreca u porazu 2-1 na Maksimiru 2013. Prije Celja bio je u Lokomotivi i Dinamu II.

Josipov brat Ivan (21) također je nogometaš. Nastupao je u Drugoj HNL za Croatiju Zmijavci na posudbi iz druge momčadi Hajduka, a javnost ga zna i kao dečka ovogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu Albine Grčić.

Čalušić će biti 20. hrvatski nogometaš u srpskom prvenstvu. Najveći je trag ostavio golman Marko Šimić (48 nastupa), a prošle sezone trojica su igrala kod istočnih susjeda: Mario Nikolić (Mačva Šabac), Luka Pisačić (OFK Bačka) i Slavko Bralić (Vojvodina).

TSC je klub s jakim mađarskim predznakom, a prošle sezone završio je na petom mjestu, tik iza Vojvodine koja se plasirala u Europsku konferencijsku ligu. Trener je legendarni srpski reprezentativac Mladen Krstajić (47), koji je donedavno bio i izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 01.06.2021.

    Pa Vojvodina ima bogatiju povijest nogometa i kosarke nego Beograd sve vam govori Nikola Jokic

  • FokuMe 01.06.2021.

    Kapetan hrvatske u-19**

  • dežurović 01.06.2021.

    Lijepa vijest, nadam se da će ih biti sve više, kao i igrača iz Srbije u HNL-u. Na kraju krajeva, to su profesionalci i glavni cilj im je zarada, gdje god tu plaću zarađivali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare