To je to što me zanima!

Kriminal u europskom sportu: Bivši stolnotenisač koristio je satelite za prevaru kladionica?!

Sumnja se da su satelite koristili kako bi razna sportska natjecanja snimali uživo, a prioritet im je bio da to naprave prije nego što rezultati stignu do kladionica
Vidi originalni članak

Španjolska policija uz pomoć Europola i Interpola razotkrila je kriminalnu skupinu koja je osmislila novi način prijevara na online klađenju na razne sportske rezultate, piše u srijedu Večernji list.

Sve je počelo 2020. kada je otkriven niz sumnjivih online klađenja na rezultate međunarodnih stolnoteniskih turnira. Istragom je utvrđeno da je u Španjolskoj osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunjske.

ODLUČIO PETI SET Stolnotenisači u drami izgubili od Njemačke u četvrtfinalu EP-a WTT CONTENDER ZAGREB I svjetska prvakinja u stolnom tenisu stiže na turnir u Zagreb

Utvrđen je i njihov modus operandi: namještali su rezultate raznih sportskih natjecanja izvan Španjolske, pri čemu su se koristili tehnologijom, odnosno satelitima. Sumnja se da su satelite koristili kako bi razna sportska natjecanja snimali uživo, a prioritet im je bio da to naprave prije nego što rezultati stignu do kladionica.

Osim toga, sumnja se da su se koristili i drugim manje sofisticiranim sustavima koji su im omogućavali da detektiraju signale prije nego što stignu do kladionica. Drugim riječima, pripadnici kriminalne organizacije mogli su se sigurno kladiti jer su unaprijed znali rezultat utakmica i drugih sportskih događanja.

SAD NIŽE TRENERSKE USPJEHE Tamara Boroš odvela Njemačku do naslova europskih prvakinja

Tako su počinili niz prijevara, a vođa te kriminalne organizacije, inače bivši bugarski stolnotenisač, tvrdi Europol, korumpirao je i neke nogometaše koji su igrali za rumunjske nogometne klubove, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • unkow 20.09.2023.

    možete malo bolje pojasniti na koji način su to točno izveli, čisto onak informativno da znam.

  • 20.09.2023.

    Kladionice su veliko zlo,da smo normalna država koja brine o svom stanovništvu to se nikad nebi dozvolilo,ali pošto nismo,tako je kako je,dovoljno je da kažu licemjerno "Igraj odgovorno"!

  • Bruum 20.09.2023.

    Znači, njihov gijeh je u tome što su znali rezultat prije kladionica? Kladionice su nejveće štetočine u društvu, u rangu sa alkoholom, samo kaj se ove legalno reklamira... 😞

Komentiraj...
Vidi sve komentare