Obavijesti

Sport

Komentari 0

I svjetska prvakinja u stolnom tenisu stiže na turnir u Zagreb

I svjetska prvakinja u stolnom tenisu stiže na turnir u Zagreb
2

Prva igračica svijeta i aktualna svjetska prvakinja, Kineskinja Sun Yingsha, dobila je pozivnicu za WTT Contender Zagreb, koji se igra od 26. lipnja do 2. srpnja

VIDEO

U Zagrebu su paklene vrućine, a prema svemu sudeći očekuje nas i pakleno jak stolnoteniski turnir WTT Contender Zagreb. Naime, do četvrtka je bilo sigurno kako stiže aktualni svjetski prvak, Kinez Fan Zhendong, a od petka je sigurno da će mu se pridružiti i svjetska prvakinja i prva igračica svijeta, Kineskinja Sun Yingsha!

Ni to nije sve s obzirom na to da će u Zagrebu nastupiti i Lin Gaoyuan, sedmi igrač svijeta. Oboje su dobili pozivnice krovne organizacije WTT (World Table tennis).

Pokretanje videa...

Stolni tenis reprezentacija 01:08

Velika stvar za Hrvatski stolnoteniski savez koji je organizaciju međunarodnih turnira pokrenuo još 1998. S kraćim stankama turnir je održavao tradiciju, a u međuvremenu održalo se i Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo. Izuzev SP-a 2007., ne sjećamo se da su u Zagrebu igrala dva svjetska prvaka!

Bilo je tu još mnogo upita za nastup na ovogodišnjem izdanju turnira, pogotovo iz Azije, s obzirom na to da su najjači Europljani u ovom periodu na Europskim igrama. No, mjesta za sve nije bilo, a zanimljivo je da će na turniru četvrte kategorije igrati takvi španeri i dvoje najboljih na svijetu.

Budimpešta: Meč ženskog četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu, Wang Manyu - Sun Yingsha

Sun Yingsha se vraća na međunarodnu scenu mjesec dana nakon što je osvojila naslov svjetske prvakinje u Durbanu. Logično, 22-godišnja kineska superzvijezda je prvi favorit u Zagrebu. Od 2017. nanizala je 12 seniorskih pojedinačnih titula, osvajala je Japan Open, German Open, WTT Cup finale, Singapore Smash, WTT Champions Xinxiang, Azijske igre, a kruna svega je titula svjetske prvakinje u Durbanu. I to dvije godine nakon što je bila viceprvakinja svijeta i srebrna s Olimpijskih igara u Tokiju, a u posljednjih 335 dana pretrpjela je tek jedan poraz!

Elita dolazi u Zagreb, predvodi ih svjetski prvak Zhendong
Elita dolazi u Zagreb, predvodi ih svjetski prvak Zhendong

Od Hrvata u glavnom ždrijebu nema nikoga, svi naši seniori su na Europskim igrama, a svoju sreću u kvalifikacijama tražit će mlade snage Ivor Ban, Borna Petek, Luka Zlatkov i Leo Vekić. U parovima u glavnom ždrijebu imamo dva para, a to su Ivor Ban i Borna Petek te Leo Vekić i Luka Zlatkov. Kod djevojaka u glavnom ždrijebu je Hana Arapović, dok će Ivana Malobabić, Mateja Jeger, Andrea Pavlović i Lea Rakovac svoju sreću tražiti kroz kvalifikacije. U parovima Mateja Jeger i Ivana Malobabić su u glavnom ždrijebu, a Lea Rakovac i Hana Arapović u kvalifikacijama. U mješovitim parovima u glavnom ždrijebu su Lea Rakovac i Ivor Ban.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige