To je to što me zanima!

Boban: Nisam vjerovao u Milan, a Real je katastrofa

Velikan hrvatskog nogometa i legenda Milana, Zvonimir Boban, pričao je za La Stampu i osvrnuo se na važnu pobjedu bivšeg kluba u Madridu...
Vidi originalni članak

“Rossoneri” su potvrdili izlazak iz krize rezultata prošloga tjedna, nakon što su svladali Romu 2-1 u prvenstvu i taj uspjeh podebljali 3-2 pobjedom na gostovanju kod madridskog Reala u utakmici Lige prvaka. Možemo li govoriti o logici u nogometu kada Van Bastenov Milan nije uspio slaviti na Santiago Bernabeu, a ovaj jest?
- Upravo je to ljepota nogometa.
Jeste li vjerovali u pobjedu Milana?
- Iskreno, ne previše. A, prvo je poluvrijeme u kojem je momčad djelovala sporo, tromo i rastreseno, potvrdilo moje sumnje. Iskra koja je sve inicirala bila je gol Pirla.
Bila je to velika pobjeda Milana?
- Istina. Vidio sam kod Milanovih igrača želju za pobjedom i osobnost u igri, što u njihovim očima nisam vidio posljednjih četiri mjeseca.
Real?
- Katastrofalan, ne samo u prvom, već i u drugom poluvremenu. Mislim da su Milanovi igrači očekivali njihovo bolje izdanje, pa su u utakmicu ušli sa zadrškom.
Kaka?
- Strašno loš. Izgubio je dodir i brzinu koja ga je dovela do dobitnika Zlatne lopte.
Koliko je svemu kumovao izostanaka Cristiana Ronalda?
- Mnogo, ali ne bih želio time umanjiti Milanovu pobjedu.
Kako dalje?
- Treba nastaviti s igrom iz drugog poluvremena utakmice u Madridu i vratiti ideju u igri koja je krasila Milan. Ponovit ću, već dugo nisam vidio ovako dobro izdanje i tako izraženu želju kod Milanovih igrača.
Činilo se kako je Leonardo ušao u slijepu ulicu.
- Drago mi je zbog njega, ali ovo je samo početak. Podsjetimo se da razgovaramo o Milanu i da je problem u kontinuitetu. Pobjeda na Bernabeu je bonus, ali treba pobjeđivati i dalje, i u onim “malim” utakmicama.
Ronaldinho je ocijenjen u rasponu od četiri do sedam. Koliko biste mu vi dali?
- Pet i pol ili šest, ne više od toga.
Pato?
- On je sjajan 20-godišnji igrač, prava klasa - kazao je, među ostalime, legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Milanov igrač od 1992. do 2001. godine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • odbojkašica4ever 24.10.2009.

    znao si igrat, al ne seri sad kad nemaš pojma..!!!!

  • odbojkašica4ever 24.10.2009.

    kretenčina komentira najjače klubove na svijetu on se tu preserava, konjino da znaš igrat bio bi tamo! (ne mirzim dinamo, ni hajduk al ovakve pametnjačoviće "obožavam")

  • zed_zed 23.10.2009.

    dovoljno je vidjeti daglavni sponzori na prsima online kladionice (real bwin.com, a milan win.com) i odmah je sve jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare