To je to što me zanima!

Bobanin zadnji intervju: Čeka me najljepša uloga u životu, želim se posvetiti svome sinu

Bila sam dvaput na Olimpijskim igrama, a i još sam daleko od kraja karijere, pa će biti još prilika za mene, rekla je prije nekoliko mjeseci Bobana Veličković Momčilović koja je preminula u nedjelju...
Vidi originalni članak

Zlato na Olimpijskim igrama bilo joj je životni san. Cijeli život dala je streljaštvu, želja joj je bila popeti se na postolje i zagristi medalju zlatne boje. No prije devet mjeseci njezin život se promijenio.

Saznala je da će postati majka i u potpunosti se posvetila majčinskoj ulozi. Odustala je od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju i htjela provesti cijelo ljeto sa suprugom Miroslavom i sinčićem, ali nažalost, sve se raspalo u sekundi. Sina Vukašina će promatrati s nekog drugog svijeta.

HRVATSKA OLIMPIJKA Pejčić šokirana smrću kolegice nakon poroda: Znale smo se više od 10 godina i često družile

Svjetsko streljaštvo je u nedjelju ostalo u šoku. Bobana Veličković Momčilović preminula je u 31. godini života zbog komplikacija nakon porođaja. Imala je eklampsiju, odnosno izljev krvi na mozak zbog čega je hitno prevezena u beogradsku bolnicu.

Dvadeset dana bila je u komi, no kako mozak nije pokazivao nikakve funkcije, liječnici su mogli samo proglasiti smrt. Bobana je bila neustrašiva, snažna i hrabra i njezina obitelj molila se za nju nadajući se da će se oporaviti. Nažalost, nije uspjela. U Boru, gradu na istoku Srbije, gdje je Bobana živjela, proglašena je trodnevna žalost.

Život je posvetila najvećoj ljubavi, a to je streljaštvo. Još kao 15-godišnjakinja sanjarila je o zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama. Pored vas gori olimpijska baklja, svira himna vaše zemlje, a vi s visina promatrate cijeli svijet. Vrhunac svega, nešto najveće i najviše što sportaš može doživjeti. 

SUPRUG PREMINULE STRELJAČICE: 'Liječnik mi nije dopustio da ju prebacim u Beograd, odmah sam podnio kaznenu prijavu!'

- U nekim trenucima možda postoji žal što neću nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali generalno me čeka me najljepša uloga u životu, u kojoj ću se ostvariti prvi put. Želim se posvetiti sinu. Bila sam dvaput na Olimpijskim igrama, a i još sam daleko od kraja karijere, pa će biti još prilika da se nađem na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri - rekla je Bobana prije nekoliko mjeseci u razgovoru za Sportski žurnal.

BOBANA MOMČILOVIĆ VELIČKOVIĆ Šok u Srbiji: Europska prvakinja preminula je nakon porođaja

Od Olimpijskih igara odustala je i prije odgode zbog korona virusa. Nastupila je na OI u Londonu i Rio de Janeiru, ali joj je medalja oba puta pobjegla. Bobana je osvojila čak 13 medalja na europskim prvenstvima od čega osam zlata u disciplini zračni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a posljednje medalje osvojila je u Wroclawu gdje je u stanju trudnoće, uz podršku svog sina, proslavila novi uspjeh.

Bila je svjesna da joj je to posljednje natjecanje uoči poroda i njega je osvojila zajedno sa svojim sinom. Htjela se posvetiti sinčiću zajedno sa suprugom Miroslavom s kojim se vjenčala 2016. godine. Bili su nerazdvojni, uživali su u zajedničkim putovanjima, jedva su čekali rođenje sina. Nažalost, jednu lijepu obiteljsku priču prekinuo je tragični događaj.

Od nje se oprostila i legendarna srpska streljačica Jasna Šekarić.

- U ovim trenucima riječi djeluju previše jednostavno da bih iskazala što si mi značila... Bez tebe ništa više neće biti isto... Tuga je prevelika... Počivaj u miru, draga moja Bobo.

Nažalost, sina nikada neće upoznati, ali može biti ponosan na to da ga je rodila hrabra i neustrašiva Bobana koja se do posljednjeg trenutka borila za svoj život, ali nažalost nije uspjela. Otišla je na neki bolji svijet, a od tamo će promatrati i paziti na svog sinčića i supruga Miroslava...

- Ona je meni bila sve u životu, iskreno ne mogu pričati o tome u ovome trenutku. Sve što smo imali, imali smo zajedno. Bili smo zajedno na skoro svim natjecanjima. To je jedna od onih ljubavi o kojima se priča... Čekali smo dijete i Vukašin će mi biti sjećanje na Bobanu. U njemu vidim Bobanu - rekao je Miroslav.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • barica59 25.06.2020.

    Šteta pokoj joj vjećni😓😭

  • domek12 25.06.2020.

    prestrasno...

  • 25.06.2020.

    Boze dragi😭😭zaista ne znam tko je bila ta mlada zena ali ovo je pretuzno i prezalosno. Daj snage roditeljima, ocu i bebici puno srece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare