To je to što me zanima!

Bogdanović prestigao Dražena: Ne mogu vjerovati, ovo je čast

Bogdanović je pogodio tri trice na startu nove sezone i prestigao je Dražena Petrovića po broju pogođenih šuteva iza linije 7,24 metra. Postao je i 12. najbolji tricaš u povijesti Netsa...
Vidi originalni članak

Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač Netsa na startu nove sezone.

Zabio je sjajni Hrvat 21 koš, ali nije mogao sam nositi Brooklyn Netse protiv Bostona. U porazu od Celticsa Bogdanović je zabio tri trice te je prestigao Dražena Petrovića po broju pogođenih šuteva iza linije 7,24 metra u dresu Netsa.

Dražen je u kratkoj karijeri u Netsima zabio 220 trica, a Bogdanović koji u istom klubu igra od 2014. godine sad ima 223 trice.

- Uvijek je lijepo kad vidiš svoje ime u istoj rečenici s Draženom. To je za mene velika čast - rekao je Bogdanović, koji je postao i 12. najbolji tricaš u povijesti Netsa.

Bogdanović je lani zabio 44 koša 76-ersima što mu je bio učinak karijere, a izjednačio je najbolji učinak Dražena koji je 1993. utrpao 44 poena Houstonu.

- Stvarno sam presretan. Ne mogu vjerovati da sam stvarnio zabio više trica od njega. Dražen je vjerojatno najveći hrvatski sportaš svih vremena. Nedavno mu je bio rođendan i proslavili su ga diljem zemlje - dodao je Bogdanović.

Netsi su protiv Bostona ispucali 44 trice.

- Trener želi da igramo brzo, a kad tako igramo otvara se prostor i šutiramo trice. To mi odgovara - dodaje Bogdanović, koji će protiv Indiane imati šansu prestići Marburyja koji drži 11. mjesto najboljih tricaša u povijesti Netsa (224 trice).

Mučila ga lopta i nova trica

Kad je 2014. godine stigao u NBA ligu, Bojan Bogdanović imao je problema s prilagodbom. Doveden je kao šuter, a u pripemnim utakmicama šut mu je bio - 23 posto. Udaljenost za tricu u NBA ligi je 7,24 metra, dok je u Europi 6,75.

Osim udaljenosti za tricu, drugačija je i lopta, odnosno materijal od kojeg je napravljena. I na to se trebalo priviknuti. No Bojan se brzo priviknuo i postao jedan od najboljih šutera u klubu. Igrač kojeg će suigrači prvog tražiti izvan linije 7,24.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • wwww 28.10.2016.

    Dobro je u svemu što Bogdanović ima punu minutažu i što igra ali loše je to što i ove godine Netsi playoff-a neće vidjet.Noćas sam želio vidjeti nove Bullse i oduševili su me,imaju četiri majstora defanzive i jednog klauna Lopeza koji ne znam iz kojih razloga je doveden u Bullse.Wade je u svom rodnom gradu pokazao da će Bullsi opet biti moćni a noćas je protiv jednih od potencijalni osvajača istoka Celticsa odlučio utakmicu a ujedno je bio i najbolji igrač...

  • beowulf1 28.10.2016.

    Jedan je Dražen i najveći! Imao sam čast gledati uživo njegovu igru, nikad Hrvatska neće imati takvog košarkaša koji je živio košarku!

  • fzd 28.10.2016.

    koliko de*ila na ovom portalu ima to je čudo. pa nitko nije rekao da je bogdanović bolji od dražena, stvar je statistike. prestigao je dražena po broju trica u netsima i gotova stvar. izvucite se iz draženovog š***a jer sumnjam da bi i on htio da se toliko trgate kako bi obranili njegovu čast. nitko nije rekao da je bogdanović bolji, nego stvar zabijenih trica. vrijeme je da krenete čitati članke koje komentirate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare