Obavijesti

Sport

Komentari 41

Bogdanović prestigao Dražena: Ne mogu vjerovati, ovo je čast

Bogdanović prestigao Dražena: Ne mogu vjerovati, ovo je čast
4

Bogdanović je pogodio tri trice na startu nove sezone i prestigao je Dražena Petrovića po broju pogođenih šuteva iza linije 7,24 metra. Postao je i 12. najbolji tricaš u povijesti Netsa...

VIDEO

Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač Netsa na startu nove sezone.

Zabio je sjajni Hrvat 21 koš, ali nije mogao sam nositi Brooklyn Netse protiv Bostona. U porazu od Celticsa Bogdanović je zabio tri trice te je prestigao Dražena Petrovića po broju pogođenih šuteva iza linije 7,24 metra u dresu Netsa.

Dražen je u kratkoj karijeri u Netsima zabio 220 trica, a Bogdanović koji u istom klubu igra od 2014. godine sad ima 223 trice.

- Uvijek je lijepo kad vidiš svoje ime u istoj rečenici s Draženom. To je za mene velika čast - rekao je Bogdanović, koji je postao i 12. najbolji tricaš u povijesti Netsa.

Bogdanović je lani zabio 44 koša 76-ersima što mu je bio učinak karijere, a izjednačio je najbolji učinak Dražena koji je 1993. utrpao 44 poena Houstonu.

- Stvarno sam presretan. Ne mogu vjerovati da sam stvarnio zabio više trica od njega. Dražen je vjerojatno najveći hrvatski sportaš svih vremena. Nedavno mu je bio rođendan i proslavili su ga diljem zemlje - dodao je Bogdanović.

Netsi su protiv Bostona ispucali 44 trice.

- Trener želi da igramo brzo, a kad tako igramo otvara se prostor i šutiramo trice. To mi odgovara - dodaje Bogdanović, koji će protiv Indiane imati šansu prestići Marburyja koji drži 11. mjesto najboljih tricaša u povijesti Netsa (224 trice).

Mučila ga lopta i nova trica

Kad je 2014. godine stigao u NBA ligu, Bojan Bogdanović imao je problema s prilagodbom. Doveden je kao šuter, a u pripemnim utakmicama šut mu je bio - 23 posto. Udaljenost za tricu u NBA ligi je 7,24 metra, dok je u Europi 6,75.

Osim udaljenosti za tricu, drugačija je i lopta, odnosno materijal od kojeg je napravljena. I na to se trebalo priviknuti. No Bojan se brzo priviknuo i postao jedan od najboljih šutera u klubu. Igrač kojeg će suigrači prvog tražiti izvan linije 7,24.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog