To je to što me zanima!

Bojkotirali su Goran, Ivo, Mate i Borna; jesu li izbornici krivci?

Ipak, Ćorić se vratio na početku 2018., a za polufinale s SAD-om Krajan je uspio izgladiti nesporazume i s Matom Pavićem koji je posljednji put prije toga igrao za Hrvatsku još 2013. godine
Vidi originalni članak

Hrvatski tenis ima ružan kontinuitet. U praktički svakoj generaciji HTS i izbornik u sukobu su s jednim igračem. Za Davis Cup reprezentaciju iz ovih ili onih razloga neko vrijeme nisu igrali Goran Ivanišević, Ivo Karlović, Borna Ćorić i Mate Pavić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sljedećeg tjedna Hrvatska u Madrid dolazi kao branitelj naslova bez vođe Marina Čilića. Čilić je otkazao nastup zbog problema s koljenom, pa je tu ulogu preuzeo Borna Ćorić i, kako je rekao sada bivši izbornik Željko Krajan, iskoristio tu priliku i riješio se Varaždinca.

Ćorić je propustio cijelu 2017. godinu u reprezentaciju baš zbog sukoba s izbornikom još od finala s Argentinom godinu ranije. Krajan ga nije uvrstio u momčad jer nije bio dovoljno spreman nakon operacije koljena, što mu je Ćorić zamjerio budući da je prije toga imao veliku ulogu na putu do finala.

MARIN MI JE REKAO: CIRKUS! Krajan: Ćorić je dočekao da me se riješi sad kad nema Čilića...

Ipak, Ćorić se vratio na početku 2018., a za polufinale s SAD-om Krajan je uspio izgladiti nesporazume i s Matom Pavićem koji je posljednji put prije toga igrao za Hrvatsku još 2013. godine.

- Nije točno da me Krajan dosad zvao. Mene izbornik nije kontaktirao zadnje četiri godine. Poziv sam dobio 2017. za susret u Osijeku protiv Španjolske, kad je većina otkazala i jednostavno je bio primoran zvati me. Istina je da sam dobio poziv i nedavno za meč protiv Kanade, no taj poziv bio je više na inicijativu drugih osoba, a ja sam ga odbio jer mislim da nije fer nakon svega - govorio je ranije Pavić.

ŠKUGOR IZBORNIK TENISAČA 'Krajan je izgubio kredibilitet igrača i imao druge prioritete'

- Volio bih igrati za reprezentaciju. Meni je žao ako ljudi koji jesu tamo u reprezentaciji i savezu misle da peti igrač svijeta nije dovoljno dobar za hrvatsku reprezentaciju. Ja to poštujem, ali moje je iskreno mišljenje da, dok je izbornik Krajan na funkciji, mene neće biti u reprezentaciji.

Ipak se predomislio, kao i nekoliko puta Ivo Karlović. Skoro i sada. Još 2012. napisao je da više neće igrati Davis Cup, da bi se u kvadratiće obukao za finale s Argentinom prije tri godine. Prethodno se oglušio na pozive Nikole Pilića, kasnije i na Gorana Prpića. I Goran Ivanišević nije igrao zbog sukoba s tadašnjim predsjednikom saveza Suadom Rizvanbegovićem.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • nogometas05 14.11.2019.

    Prije svega kriv je izrazito visoki ego kod svih njih! Uzet cu vam samo 1 primjer igrača po imenu Mate D., u pravilu standradni reprezentativac koji je bio velika nada dok je bio klinac, usao je u kompu sa glavnim igračima i doslovno se uvjetuje da bude član repke a meča odigrao nije i neće jer i od igrača koji su sada u kadru a vrlo su limitirani igrači za ovaj rang natjecanja na koji idemo (Serdarušić i Gojo) je 3 klase slabiji. I onda taj Mate D. dođe na prvu hrvatsku ligu i pametuje, mudruje svima, svađa se sa sucima, docira kolegama iz drugih klubova...dakle bolesni ego je krivac za ovo i klapa igrača koja se udružila kontra izbornika! Uz Matu D. ne smijem nikako zaboraviti Marina D. koji je mozda i najbezobrazniji igrač i bivši reprezentativac! Od mladih nada u rangu im je i vrlo je blizu Duje A. a ima ih još..dugo nisam sreo mirnog skromnog tenisača, osim Čilića ma šta god mi o njemu igrački mislili! I naravno veliki je problem Savez prepun truleži!

  • CelaviOsvetnik 14.11.2019.

    Realno nije nas on vodio do 2 finala vec borna i marin. Uostalom u davis cupu uopce ne treba izbornik. Neka se igraci medjusobno dogovore tko ce ih voditi. Svakako su cijele godine skupa igraju uglavnom iste turnire. Pogotovo sada kada se igra jedan tjedan u godinu. Ne treba nam izbornik.

  • 14.11.2019.

    Baš me zanima kako će se sad mali Čorić pokazati kao vođa, jer to mu je bio jedini cilj. Bahata ambicija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare