To je to što me zanima!

Borba za Kup: Splićanke u svome gradu traže trofej...

Split 1700 domaćin je završnog turnira hrvatskog Kupa, u subotu i nedjelju u Spaladium Areni će se za trofej boriti i Mladost, OTP Banka Pula i Rijeka
Vidi originalni članak

Ždrijebom je odlučeno da se u subotnjim polufinalima Kupa sastaju Mladost i Pula, te Split 1700 i braniteljice naslova iz Rijeke. Dvoboj Splićanki i Riječanki može se nazvati "finalom prije finala", izvjesno je da će pobjednik biti vrlo blizu osvajanja trofeja, no u Kupu uvijek treba biti oprezan. Rijeka je branitelj naslova i najbolja ekipa u Hrvatskoj u proteklih nekoliko sezona, koja s pravom ima ulogu favorita, no Splićanke silno žele osvojiti prvu titulu u klupskoj povijesti.
- U teškoj smo situaciji jer imamo problema s ozljedama. Jelena Balić sigurno neće igrati, a Ivana Zburova nekoliko dana nije trenirala. Međutim, s mnogo ambicija čekamo taj susret, igramo pred svojim navijačima i želimo pobjedu te trofej Kupa. Rijeka je mnogo iskusnija, već nekoliko sezona igraju u Ligi prvaka, gdje ima mjesta samo za kvalitetne ekipe. Za pobjedu će nam trebati stabilnost i koncentracija tijekom cijele utakmice, ne smiju se događati padovi - rekao je trener Viktar Hancharov.
Prošle nedjelje Splićanke su se mogle uvjeriti u snagu Rijeke, u Srednjoeuropskoj ligi izgubile su na njihovom parketu, ali nastupile su bez Balić, Zburove, Ivane Pešo i Ane Oblak.
- Dobro smo proučile kako igraju i mislim da se možemo nositi s njima. Na papiru je Rijeka mnogo jača od nas, ali to ne znači da ćemo se predati. Do pobjede nas može dovesti pozitivna energija i zajedništvo u ekipi te, naravno, navijači koje pozivamo da nas dođu podržati u što većem broju - rekla je Petra Madir, koja je preuzela kapetansku traku u odsustvu Balić.
- Vjerujem da će naš trener smisliti taktiku koja će nas dovesti do pobjede. Znamo sve o Rijeci, iskusne su i uigrane, ali ne i nepobjedive. Nadam se da će tribine biti ispunjene, gušt je igrati pred svojim navijačima. Tremu nemamo i uvjerene smo kako možemo doći do titule - dodala je Maja Burazer.
Pobjedici polufinalnih utakmica za trofej će se boriti u nedjelju u 18 sati, dok će poraženi igrati utakmicu za treće mjesto u 15 sati, također u Spaladium Areni.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare