Obavijesti

Sport

Komentari 0

Borba za Kup: Splićanke u svome gradu traže trofej...

Borba za Kup: Splićanke u svome gradu traže trofej...
1

Split 1700 domaćin je završnog turnira hrvatskog Kupa, u subotu i nedjelju u Spaladium Areni će se za trofej boriti i Mladost, OTP Banka Pula i Rijeka

VIDEO

Ždrijebom je odlučeno da se u subotnjim polufinalima Kupa sastaju Mladost i Pula, te Split 1700 i braniteljice naslova iz Rijeke. Dvoboj Splićanki i Riječanki može se nazvati "finalom prije finala", izvjesno je da će pobjednik biti vrlo blizu osvajanja trofeja, no u Kupu uvijek treba biti oprezan. Rijeka je branitelj naslova i najbolja ekipa u Hrvatskoj u proteklih nekoliko sezona, koja s pravom ima ulogu favorita, no Splićanke silno žele osvojiti prvu titulu u klupskoj povijesti.
- U teškoj smo situaciji jer imamo problema s ozljedama. Jelena Balić sigurno neće igrati, a Ivana Zburova nekoliko dana nije trenirala. Međutim, s mnogo ambicija čekamo taj susret, igramo pred svojim navijačima i želimo pobjedu te trofej Kupa. Rijeka je mnogo iskusnija, već nekoliko sezona igraju u Ligi prvaka, gdje ima mjesta samo za kvalitetne ekipe. Za pobjedu će nam trebati stabilnost i koncentracija tijekom cijele utakmice, ne smiju se događati padovi - rekao je trener Viktar Hancharov.
Prošle nedjelje Splićanke su se mogle uvjeriti u snagu Rijeke, u Srednjoeuropskoj ligi izgubile su na njihovom parketu, ali nastupile su bez Balić, Zburove, Ivane Pešo i Ane Oblak.
- Dobro smo proučile kako igraju i mislim da se možemo nositi s njima. Na papiru je Rijeka mnogo jača od nas, ali to ne znači da ćemo se predati. Do pobjede nas može dovesti pozitivna energija i zajedništvo u ekipi te, naravno, navijači koje pozivamo da nas dođu podržati u što većem broju - rekla je Petra Madir, koja je preuzela kapetansku traku u odsustvu Balić.
- Vjerujem da će naš trener smisliti taktiku koja će nas dovesti do pobjede. Znamo sve o Rijeci, iskusne su i uigrane, ali ne i nepobjedive. Nadam se da će tribine biti ispunjene, gušt je igrati pred svojim navijačima. Tremu nemamo i uvjerene smo kako možemo doći do titule - dodala je Maja Burazer.
Pobjedici polufinalnih utakmica za trofej će se boriti u nedjelju u 18 sati, dok će poraženi igrati utakmicu za treće mjesto u 15 sati, također u Spaladium Areni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše