To je to što me zanima!

Borussia dovela zamjenu za Haalanda. To je sa zanimanjem pratio i naš napadač Roko Šimić

Adeyemijev odlazak u Njemačku trebao bi značiti da će sljedeće sezone puno više minuta u prvoj momčadi Salzburga dobiti hrvatski napadač Roko Šimić. Adeyemi u Borussiju stiže kao zamjena za Haalanda
Vidi originalni članak

Manchester City u utorak je objavio kako je u svoje redove doveo Erlinga Haalanda (21). Norveški napadač igrat će za "građane" od sljedeće sezone. Borussia Dortmund ekspresno je pronašla zamjenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Borussije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Red Bull Salzburga doveden je njemački reprezentativac Karim Adeyemi (20). Mladić rođen u Munchenu potpisao je za "žuto-crne" do ljeta 2027.

Financijski detalji nisu poznati, ali njemački mediji barataju s iznosom od oko 30 milijuna eura. Adeyemi prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna.

Brzonogi Nijemac je ove sezone u austrijskoj Bundesligi zabio 19 golova, a u Ligi prvaka četiri. Ima i osam asistencija u svim natjecanjima.

- Adeyemi je jako talentirani njemački reprezentativac, a s njegovom brzinom će naša ofenzivna igra izgledati sjajno - rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc pa dodao:

- Nakon što smo doveli Niklasa Sülea i Nicu Schlotterbecka, sad smo u svoje redove doveli još jednog uzbudljivog igrača. Inače, njegovo srce je već kucalo za žuto-crnu boju, a odbio je i ponude top europskih klubova samo kako bi igrao za nas. Njegova brzina i osjećaj za gol su impresivni i on je neviđeni potencijal - nadovezao se Sebastian Kehl, direktor prve momčadi.

Adeyemi je jedno vrijeme bio u omladinskom pogonu Bayerna, a iz Unterhachinga prešao je 2018. u Salzburg.

- Kao mali sam uvijek bio fasciniran nogometom Borussije. I zato sam se odmah želio priključiti klubu kad sam čuo da postoji interes za mene. Namjerno sam potpisao dugoročni ugovor jer sam uvjeren kako ćemo biti uzbudljiva momčad koja će se uz pomoć fantastičnih navijača boriti za titule - kazao je Adeyemi.

Njegov odlazak u Njemačku trebao bi značiti da će sljedeće sezone puno više minuta u prvoj momčadi Salzburga dobiti hrvatski napadač Roko Šimić (18).

Mladi hrvatski reprezentativac ove je sezone uglavnom igrao za Liefering, drugu momčad Salzburga, koja se natječe u drugom rangu austrijskog nogometa. U 22 utakmice postigao je 17 golova uz tri asistencije. Šimić je za RB Salzburg odigrao tri utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MaliCrniOdIvanaSam 11.05.2022.

    Kakvi napadaci prolaze kroz RBS. Erling Haland, Patson Daka, Karim Adeyemi, Benjamin Sesko, Roko Simic. Jedan s 30 golova ode, novi ga zamjeni.

  • top_10 11.05.2022.

    Jeli to slično kao što dynamona dovodi voje suce da sude??: Šibenik-dynamona Mario Zebec (Cestica) Vedran Đurak (Sv Ivan Zelina)Ivan Jurina (Zabok) Nikola Kečkiš (Virovitica) Igor Pajač (Sv Ivan Zelina)Šime Vukić (Rijeka)VAR Tihomir Pejin (D. Miholjac) AVAR Goran Pataki (Đakovo)

Komentiraj...
Vidi sve komentare