Obavijesti

Sport

Komentari 30

Borussia dovela zamjenu za Haalanda. To je sa zanimanjem pratio i naš napadač Roko Šimić

Borussia dovela zamjenu za Haalanda. To je sa zanimanjem pratio i naš napadač Roko Šimić

Adeyemijev odlazak u Njemačku trebao bi značiti da će sljedeće sezone puno više minuta u prvoj momčadi Salzburga dobiti hrvatski napadač Roko Šimić. Adeyemi u Borussiju stiže kao zamjena za Haalanda

VIDEO

Manchester City u utorak je objavio kako je u svoje redove doveo Erlinga Haalanda (21). Norveški napadač igrat će za "građane" od sljedeće sezone. Borussia Dortmund ekspresno je pronašla zamjenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Borussije

Pokretanje videa...

Borussia Dortmund 00:19

Iz Red Bull Salzburga doveden je njemački reprezentativac Karim Adeyemi (20). Mladić rođen u Munchenu potpisao je za "žuto-crne" do ljeta 2027.

Financijski detalji nisu poznati, ali njemački mediji barataju s iznosom od oko 30 milijuna eura. Adeyemi prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna.

Austrian Soccer Cup Final - FC Salzburg v SV Ried

Brzonogi Nijemac je ove sezone u austrijskoj Bundesligi zabio 19 golova, a u Ligi prvaka četiri. Ima i osam asistencija u svim natjecanjima.

- Adeyemi je jako talentirani njemački reprezentativac, a s njegovom brzinom će naša ofenzivna igra izgledati sjajno - rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc pa dodao:

- Nakon što smo doveli Niklasa Sülea i Nicu Schlotterbecka, sad smo u svoje redove doveli još jednog uzbudljivog igrača. Inače, njegovo srce je već kucalo za žuto-crnu boju, a odbio je i ponude top europskih klubova samo kako bi igrao za nas. Njegova brzina i osjećaj za gol su impresivni i on je neviđeni potencijal - nadovezao se Sebastian Kehl, direktor prve momčadi.

Adeyemi je jedno vrijeme bio u omladinskom pogonu Bayerna, a iz Unterhachinga prešao je 2018. u Salzburg.

- Kao mali sam uvijek bio fasciniran nogometom Borussije. I zato sam se odmah želio priključiti klubu kad sam čuo da postoji interes za mene. Namjerno sam potpisao dugoročni ugovor jer sam uvjeren kako ćemo biti uzbudljiva momčad koja će se uz pomoć fantastičnih navijača boriti za titule - kazao je Adeyemi.

Njegov odlazak u Njemačku trebao bi značiti da će sljedeće sezone puno više minuta u prvoj momčadi Salzburga dobiti hrvatski napadač Roko Šimić (18).

Mladi hrvatski reprezentativac ove je sezone uglavnom igrao za Liefering, drugu momčad Salzburga, koja se natječe u drugom rangu austrijskog nogometa. U 22 utakmice postigao je 17 golova uz tri asistencije. Šimić je za RB Salzburg odigrao tri utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe