To je to što me zanima!

Bravo, Mekta! Nikola je ušao u finale Australian Opena u mixu

Hrvatski teniski reprezentativac Nikola Mektić u paru s Čehinjom Barborom Krejčikovom izborio je finale prvoga Grand Slama sezone. Imat će priliku za revanš za poraz u finalu US Opena 2018.
Vidi originalni članak

Prvi su put zaigrali skupa i odmah došli do finala Grand Slama! Nikola Mektić (31) u paru s Čehinjom Barborom Krejčíkovom (24) borit će se za prvi Grand Slam u karijeri nakon pobjede nad Fincem Henrijem Kontinenom i Kanađankom Gabrielom Dabrowski 3-6, 6-3, 10-5.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvat i Čehinja peti su nositelji turnira i do prvoga zajedničkog finala došli su izbacivši treće nositelje, koji su u četvrtfinalu bili bolji od Ivana Dodiga i Tajvanke Latishe Chan, preokretom nakon gubitka prvog seta nakon sata i 17 minuta.

Mektiću će to biti drugi finale Grand Slama u mixu i s druge strane opet ima - iste protivnike. Naime, na US Openu 2018. s Poljakinjom Alicjom Rosolskom tijesno je izgubio od Britanca Jamieja Murraya i Amerikanke Bethanie Mattek-Sands 11-9 u produženom tie-breaku trećeg seta.

Murray i Mattek-Sands, koji su osvojili i lanjski US Open, u polufinalu su izbacili Australce John-Patricka Smitha i Astru Sharmu 6-3, 7-6(4).

Krejčiková u Melbourneu brani naslov u mixu, lani je to učinila s Amerikancem indijskog porijekla Rajeevom Ramom, a ima i dvije titule u ženskim parovima sa sunarodnjakinjom Kateřinom Siniakovom iz 2018. (Roland Garros, Wimbledon).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mali T 01.02.2020.

    Hrvatsko-Češka kombinacija zna bit dobra😜

  • Blondie1 31.01.2020.

    Zadnjih desetak godina mi smo uvijek u nekom finalu gradslama, pitanje je samo da li u singlu, dublu, mješanim parova ili kao treneri!

  • cinquina 31.01.2020.

    Sretno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare