To je to što me zanima!

Brekalo: Glavom nisam zabio od kadeta. Pongračić: To od njega nisam vidio ni na treninzima...

Za mene je to isto jedno velikom iznenađenje. Utrčao sam dobro u prostor, a Mislav (Oršić) me fantastično vidio, opisao je akciju za svoj treći pogodak u dresu "vatrenih" Josip Brekalo (22)
Vidi originalni članak

Josip Brekalo još je jednom dobrom predstavom, golom i asistencijom u prijateljskom dvoboju protiv Turske (3-3) učvrstio svoje mjesto u nacionalnoj vrsti, a gol za vodstvo 3-2 u Istanbulu, koji je postigao glavom, za njega nije uobičajen.

POGLEDAJTE VIDEO: Brekalo nakon Turske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je bio moj prvi pogodak glavom u (seniorskoj) karijeri. Zadnji gol glavom sam, čini mi se, zabio u kadetima. Za mene je to isto jedno velikom iznenađenje. Utrčao sam dobro u prostor, a Mislav (Oršić) me fantastično vidio", opisao je akciju za svoj treći pogodak u dresu "vatrenih" 22-godišnji Josip Brekalo.  

Brekalovi udarci glavom, a onda i golovi toliko su rijetki da ni njegov klupski suigrač iz Wolfsburga Marin Pongračić nije takvo što doživio ni na treninzima...

POGLEDAJTE VIDEO: Pongračić nakon debija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bio sam šokiran kada je zabio pogodak glavom, to je dobro za njega, a ja to nisam viđao ni na treninzima niti utakmicama. Znamo da je Brekalo veliki talent i to je pokazao na terenu - s osmijehom je rekao Pongračić kojeg je, pak, Brekalo pohvalio za prvu ozbiljnu utakmicu za "Vatrene".

- Jako mi je drago zbog Marina, znam koliko mu to puno znači. Mislim da može biti sretan svojim prvim nastupom.

ANKETA: OCIJENITE SVE IGRAČE Ante Budimir je oduševio i grabi prema Euru, Brekalo je klasa, a Vida zakazao u 'svojem domu' UOČI ŠVEDSKE Nakon zaraženog Vide: 'Vatreni' se moraju još jednom testirati

Švedska?

- Mislim da možemo očekivati jako tešku utakmicu. U Zagrebu smo dobili 2-1, a nismo bili puno bolji protivnik. Sigurno Švedska u tome vidi svoju šansu, da na domaćem terenu pokušaju oni nas pobijediti. Međutim, mi se nećemo dati, pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat, a samim time i ostati u ovoj jakosnoj grupi."

Brekalo se, rekosmo već, sve više nameće kao standardni član udarne Dalićeve postave.

- To mi puno znači. Svaki put sam pun entuzijazma i sreće kada mogu igrati za Hrvatsku. Reprezentacija mi zaista znači sve. Za mene je najveći ponos nositi grb i veseli me da mogu biti bitan kotačić, da mogu zabijati golove i asistirati. Nadam se da ću tako i nastaviti - zaključio je Brekalo uoči subotnjeg gostovanja u Švedskoj, gdje će Hrvatskoj i bod biti dovoljan za osvajanje trećeg mjesta te ostanak u elitnom razredu Lige nacija. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MaBla 12.11.2020.

    Sve neka nova imena dolaze.. Nadam se da bu tranzicija prošla što bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare