To je to što me zanima!

Brkljača se vraća na mjesto 'zločina': Pamti se tunel Iniesti

Oni su veliki favoriti, ali mi se ne dolazimo predati, dolazimo se boriti i u 90 minuta pokušati uzeti ono što nam se ponudi, rekao nam je Mario Brkljača, sportski direktor Rudeša, uoči gostovanja na Poljudu...
Vidi originalni članak

Mario Brkljača trebao je biti veliko pojačanje Hajduka, no splet nesretnih okolnosti, loše situacije u klubu i ozljeda doveli su do toga da ga se navijači Hajduka uglavnom sjećaju po onoj lopti koju je gurnuo kroz noge velikom Iniesti tijekom prijateljskog ogleda s Barcelonom. Prošlo je od tada već sedam godina, Brkljača je u međuvremenu pospremio kopačke u kutiju s ostalim uspomenama na neka bolja vremena, a u subotu se na Poljud vraća kao sportski direktor Rudeša.

- Uvijek se lijepo vratiti na Poljud za koji me vežu uspomene, vidjeti drage ljude koji su još u klubu, poput oružara Čolaka, kuhara Šimića... Ima puno ljudi na stadionu i oko njega koji su mi se javili i zaželjeli popiti kavicu, prisjetiti se nekih starih vremena. Moglo je i bolje, ali tako je kako je, ne žalim se – kaže Brkljača, koji je sportski direktor Rudeša postao posve slučajno.

- Na preporuku stručnjaka za tjelesnu pripremu igrača prof. Jukića dobio sam posao skauta Alavesa za Balkan. Tako je krenulo, a kad je Rudeš ušao u Prvu ligu, postao sam i neformalni sportski direktor kluba. Svaki dan učim, pokušavam iskustvo iz igračke karijere prenijeti na novu funkciju, vidjet ćemo kako će sve na koncu ispasti - kaže nam Brkljača.

Rudeš je trenutno na začelju lige, a dolazi Hajduku kome bodovi i te kako trebaju, novi posrtaj bio bi po svemu sudeći koban za stručni stožer...

- Nema se tu što reći, oni su veliki favoriti, ali mi se ne dolazimo predati, dolazimo se boriti, i u 90 minuta pokušati uzeti ono što nam se ponudi. Neki poseban recept nemamo, nije recept ni ono što je Slaven Belupo igrao u prošlom kolu, jer je to bila prije svega Hajdukov loš dan. Nama gori pod petama, tražimo bodove opstanka, sve nam ide osim rezultata, i nadam se da ćemo se što prije pokrenuti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obzirom da i dalje radi kao scout Alavesa, upitali smo Brkljaču i tko mu se posebno sviđa u Hajdukovoj svlačionici.

- Meni se osobno jako sviđa Hamza Barry, on je trenutno u najboljoj formi. Nižić je standardno dobar, iskusan, kao i Erceg koji je uvijek nezgodan i opasan. Od mlađih mi se sviđa Toma Bašić, on je veliki potencijal... Šteta što im se ozlijedio Futacs, njegov izostanak i odlazak Vlašića dosta su ih poremetili... - zaključio je Brkljača.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Josip Joe Milovich 04.11.2017.

    Brki legenda, još se sjećam one volejčine na Kandridi u '90

  • Kiks9286 04.11.2017.

    Grande mario?

  • komentator__Luka 04.11.2017.

    točno se vidi da je taj tunel ostavio traga na iniesti, više nije dobar ko prije

Komentiraj...
Vidi sve komentare