Obavijesti

Sport

Komentari 5

Brkljača se vraća na mjesto 'zločina': Pamti se tunel Iniesti

Brkljača se vraća na mjesto 'zločina': Pamti se tunel Iniesti
1

Oni su veliki favoriti, ali mi se ne dolazimo predati, dolazimo se boriti i u 90 minuta pokušati uzeti ono što nam se ponudi, rekao nam je Mario Brkljača, sportski direktor Rudeša, uoči gostovanja na Poljudu...

VIDEO

Mario Brkljača trebao je biti veliko pojačanje Hajduka, no splet nesretnih okolnosti, loše situacije u klubu i ozljeda doveli su do toga da ga se navijači Hajduka uglavnom sjećaju po onoj lopti koju je gurnuo kroz noge velikom Iniesti tijekom prijateljskog ogleda s Barcelonom. Prošlo je od tada već sedam godina, Brkljača je u međuvremenu pospremio kopačke u kutiju s ostalim uspomenama na neka bolja vremena, a u subotu se na Poljud vraća kao sportski direktor Rudeša.

- Uvijek se lijepo vratiti na Poljud za koji me vežu uspomene, vidjeti drage ljude koji su još u klubu, poput oružara Čolaka, kuhara Šimića... Ima puno ljudi na stadionu i oko njega koji su mi se javili i zaželjeli popiti kavicu, prisjetiti se nekih starih vremena. Moglo je i bolje, ali tako je kako je, ne žalim se – kaže Brkljača, koji je sportski direktor Rudeša postao posve slučajno.

- Na preporuku stručnjaka za tjelesnu pripremu igrača prof. Jukića dobio sam posao skauta Alavesa za Balkan. Tako je krenulo, a kad je Rudeš ušao u Prvu ligu, postao sam i neformalni sportski direktor kluba. Svaki dan učim, pokušavam iskustvo iz igračke karijere prenijeti na novu funkciju, vidjet ćemo kako će sve na koncu ispasti - kaže nam Brkljača.

Rudeš je trenutno na začelju lige, a dolazi Hajduku kome bodovi i te kako trebaju, novi posrtaj bio bi po svemu sudeći koban za stručni stožer...

- Nema se tu što reći, oni su veliki favoriti, ali mi se ne dolazimo predati, dolazimo se boriti, i u 90 minuta pokušati uzeti ono što nam se ponudi. Neki poseban recept nemamo, nije recept ni ono što je Slaven Belupo igrao u prošlom kolu, jer je to bila prije svega Hajdukov loš dan. Nama gori pod petama, tražimo bodove opstanka, sve nam ide osim rezultata, i nadam se da ćemo se što prije pokrenuti.

Pokretanje videa...

00:12

Obzirom da i dalje radi kao scout Alavesa, upitali smo Brkljaču i tko mu se posebno sviđa u Hajdukovoj svlačionici.

- Meni se osobno jako sviđa Hamza Barry, on je trenutno u najboljoj formi. Nižić je standardno dobar, iskusan, kao i Erceg koji je uvijek nezgodan i opasan. Od mlađih mi se sviđa Toma Bašić, on je veliki potencijal... Šteta što im se ozlijedio Futacs, njegov izostanak i odlazak Vlašića dosta su ih poremetili... - zaključio je Brkljača.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu